αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι καλύτερες αποφάσεις μου στην επιχειρηματικότητα έγιναν με την καρδιά, όχι με την ανάλυση»: Ο Jeff Bezos λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

«Οι καλύτερες αποφάσεις μου στην επιχειρηματικότητα έγιναν με την καρδιά, όχι με την ανάλυση»: Ο Jeff Bezos λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

Μπορεί να λένε ότι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας δεν χωράνε πολλοί συναισθηματισμοί, και ότι όλα πρέπει να γίνονται με βάση τους αριθμούς και τα business δεδομένα. Ενώ όλα αυτά μπορεί να έχουν μια σημαντική δόση αλήθειας, έρχεται τώρα ο Jeff Bezos να παραθέτει την άλλη πλευρά.

Ο ιδρυτής της Amazon ίσως θεωρείται από πολλούς ως ένας «σκληρός» leader, σε πρόσφατη ομιλία του όμως έδειξε την άλλη πλευρά του. Και είπε μερικά σημαντικά πράγματα, που αξίζει να ακούσει ένας νέο επιχειρηματίας (και όχι μόνο). Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος μίλησε για το πως λαμβάνει τις αποφάσεις όλα αυτά τα χρόνια. «Οι καλύτερες μου αποφάσεις μου στην επιχειρηματικότητα και στην ζωή, έγιναν με την καρδιά, με την διαίσθηση, όχι την ανάλυση», τόνισε.

«Εάν μπορείτε να λάβετε μια απόφαση με βάση την ανάλυση, θα πρέπει να το κάνετε αυτό. Αλλά αποδεικνύεται ότι στη ζωή οι πιο σημαντικές αποφάσεις σας γίνονται πάντα με το ένστικτο, την διαίσθηση, την καρδιά» σημείωσε ο Jeff Bezos.

Ο ίδιος μίλησε και για την επιτυχία της Amazon. «Η ‘μυστική σάλτσα’ του Αμαζονίου […] το νούμερο ένα πράγμα που μας έκανε επιτυχημένους μακροπρόθεσμα είναι η έντονη εστίαση στον πελάτη, και όχι η εμμονή πάνω στον ανταγωνισμό». Η Amazon απασχολεί σήμερα περίπου 500.000 υπαλλήλους, αλλά ο Bezos δήλωσε ότι θυμάται έντονα την εποχή που η Amazon ήταν ακόμα μικρή και είχε 10 υπαλλήλους. «Είναι δύσκολο να θυμηθείτε εσείς, αλλά για μένα είναι σαν εχθές όταν οδηγούσα για να πάω τα πακέτα στο ταχυδρομείο και ήλπιζα ότι κάποια μέρα θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά ένα ειδικό όχημα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 2 =