αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι καλοί business leaders θυμούνται να κάνουν αυτά τα 7 πράγματα κάθε ημέρα

Οι καλοί business leaders θυμούνται να κάνουν αυτά τα 7 πράγματα κάθε ημέρα

Αν έχεις περάσει από πολλές εταιρίες, υπάρχουν δύο κατηγορίες business ηγετών που σίγουρα σου έχουν μείνει στην μνήμη: Οι φρικτοί leaders και οι καταπληκτικοί leaders.

Η πρώτη κατηγορία μπορεί να σου κάνει… δύσκολη την ζωή. Και να σου δείξει τι εργοδότες/ προϊσταμένους πρέπει να αποφύγεις στο μέλλον. Στην δεύτερη κατηγορία θα δεις ανθρώπους που μπορούν να λειτουργήσουν ως μέντορες για εσένα. Αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό, μπορείς να πάρεις έστω μερικά χρήσιμα μαθήματα.

Παρακάτω θα δεις 7 πράγματα που θυμούνται να κάνουν οι καλοί business leaders κάθε ημέρα. Και κάνουν την διαφορά. Πρόκειται για συνήθειες από μια μεγαλύτερη λίστα που έφτιαξε το αμερικανικό The Muse.

1# Θυμούνται τον μεγάλο στόχο. Και τον μεταφέρουν σε όλη την ομάδα. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν δυσκολίες κατά την διάρκεια μιας διαδρομής. Αν όμως θυμάσαι ποιος είναι ο μεγάλος στόχος σου, μπορείς να πάρεις την απαιτούμενη ώθηση για την συνέχεια.

2# Ακούνε περισσότερο. Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι μεγάλοι leaders είναι καλοί στο να μιλάνε και να δίνουν κατευθύνσεις, όμως έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό: Ακούνε. Έτσι παίρνουν νέες πληροφορίες, ακούνε τις απόψεις των άλλων και μπορούν να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

3# Ρωτούν για αυτό που θέλουν. Αν δεν ρωτήσεις για αυτό που θες, η απάντηση θα είναι πάντα «όχι», έλεγε ο Steve Jobs. Και είχε δίκιο. Αν θέλεις κάτι από έναν συνεργάτη, έναν φίλο ή ακόμα και έναν άγνωστο, ρώτα για αυτό.

4# Επικεντρώνονται στο «γιατί». Είναι επίσης μια συμβουλή που δίνουν οι μεγαλύτεροι business coaches του κόσμου. Είναι σημαντικό να ξέρεις το δικό σου «γιατί». Το γιατί κάνεις κάτι.

5# Έχουν περιέργεια. Επίσης ένα χαρακτηριστικό των μεγάλων leaders. Να έχεις περιέργεια και να ψάχνεις συνεχώς νέους και καλύτερους τρόπους για να γίνουν τα πράγματα.

6# Κρατούν πάντα ένα σημειωματάριο πάνω τους. ‘Η έστω ένα digital σημειωματάριο. Οι καλές ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού. Την ώρα της δουλειάς ή αργά το βράδυ. Πρέπει λοιπόν να τις καταγράφεις, και στην συνέχεια όταν έχεις χρόνο να στρέφεσαι σε αυτές για να τις αναλύσεις περισσότερο.

7# Χτίζουν ένα καλό δίκτυο. Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι θα χτίσουν το σούπερ δίκτυο αν πάνε… σε ένα networking event. Ωστόσο, το δύκτιο χτίζεται καθημερινά. Οι καλές ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται σε βάθος χρόνο, και όχι σε μια συνάντηση ή μέσα από ένα email.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − thirteen =