αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Ινδοί θα τρώνε κρουασάν από την Chipita το 2018- Ετοιμάζεται η νέα μονάδα στη χώρα

Οι Ινδοί θα τρώνε κρουασάν από την Chipita το 2018- Ετοιμάζεται η νέα μονάδα στη χώρα

Σαφή χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας παραγωγής κρουασάν στην Ινδία, σε κοινοπραξία με την Britannia Industries, παρείχε ο Nusli Wadia επικεφαλής του μητικού ινδικού ομίλου Wadia Group, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Britannia που πραγματοποιήθηκε στο Μπανγκαλόρ, αλλά και της ενημέρωσης των αναλυτών που ακολούθησε.

Η Britannia Industries σχεδιάζει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιό της στο βιομηχανικό πάρκο του Ραντζανγκαόν, στην επαρχία Μαχαράστρα που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας. Εκεί (σ.σ. αντί αρχικά στο Περουντουράϊ στην επαρχία Ταμί Ναντού) προγραμματίζεται να δημιουργηθεί και η μονάδα παραγωγής κρουασάν, επένδυση ύψους άνω των 14 εκατ.δολαρίων, μέσω της κοινοπραξίας Britchip Foods Limited (Britannia Industries 60% – Chipita 40%).

Ο επικεφαλής του ομίλου, σύμφωνα με τα ινδικά μέσα, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία, επισημαίνοντας ότι στην τοπική αγορά θα εισαχθούν νέα προϊόντα. Τοποθέτησε το χρόνο λειτουργίας του στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς και εκτίμησε ότι τα νέα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν, με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή ώστε να είναι προσιτά σε ευρύτατο κοινό, στην αγορά το πιθανότερο τον Αύγουστο του 2018.

Σημειώνεται πως η Britannia Industries ελέγχει μερίδιο 38% στην τοπική αγορά και γεμίζει με προϊόντα της τά ράφια περισσότερων από 4,5 εκατομμυρίων καταστημάτων. Η ινδική αγορά ταιριάζει απόλυτα στο στρατηγικό σχεδιασμό της Chipita, δεδομένου ότι πρόκειται για μια τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, με υψηλά ποσοστά του πληθυσμού να αφορούν σε νέες ηλικιακά ομάδες.

Η Chipita στρατηγικά δίνει σημαντικό βάρος στη συγκεκριμένη συνεργασία, δεδομένου ότι η ινδική αγορά αποτελεί μεγάλη πρόσκληση για τον όμιλο. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος μιλώντας τον περασμένο Ιούνιο σε εκδήλωση, ανέφερε πως την τελευταία διετία περνά το 30% του χρόνου στην Ινδία, η οποία αποτελεί το σημερινό μεγάλο στοίχημα του ομίλου, δίνοντας, μάλιστα, και στο στίγμα της (μεθ) επόμενης ημέρας, λέγοντας πως “αν στήσουμε κάτι καλό εκεί (σ.σ. στην Ινδία) μετά κοιτάζουμε και την Κίνα”.

Σημειώνεται ότι η Chipita, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και σοκολατοποιίας, διαθέτει στη χώρα μονάδα παραγωγής πραλίνας στο Νάβι Μουμπάϊ.

Εκτός από τη συμμαχία με την Ινδική Britannia, η Chipita η οποία σήμερα έχει 11 δικά της εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, και 7 σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μαλαισία όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών, προχωρά στη δημιουργία παραγωγικής μονάδας και στη Σλοβακία μέσω της υλοποίησης επένδυσης ύψους 63 εκατ. ευρώ. Το νέο εργοστάσιο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fifteen =