αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ιδρυτές του Instagram έφτιαξαν ένα app που… ξαναγράφει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Οι ιδρυτές του Instagram έφτιαξαν ένα app που… ξαναγράφει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Πριν λίγο καιρό οι ιδρυτές του Instagram, Kevin Systrom και ο Mike Krieger ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Artifact, μιας εφαρμογής που υπόσχεται «μια εξατομικευμένη ροή ειδήσεων», με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Krieger είπε ότι αυτός και ο Systrom «συνεργάζονται με μια ταλαντούχα ομάδα» για περισσότερο από ένα χρόνο για να ξεκινήσουν την υπηρεσία.

Σε αντίθεση με το Instagram, η εφαρμογή εστιάζει περισσότερο σε άρθρα παρά σε φωτογραφίες. Το Artifact προτείνει περιεχόμενο βάσει των ενδιαφερόντων του χρήστη και επιτρέπει τις συζητήσεις με φίλους.

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα app που συλλέγει άρθρα από διάφορες πηγές, και σου φέρνει στην οθόνη σου αυτά που (ίσως) σε ενδιαφέρουν, με βάση τα ενδιαφέροντα σου. Το app είναι ενεργό και παρέχει άρθρα σε μια σειρά από κατηγορίες. Από επιχειρηματικότητα και startups, μέχρι ταξίδια και celebrities.

Η εφαρμογή λάνσαρε τον περασμένο μήνα μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να… ξαναγράψει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου, όπως μεταδίδει το techcrunch.

https://techcrunch.com/wp-content/uploads/2023/06/Clickbait-rewriting.jpg?w=1390&crop=1

Οι δημιουργοί της εφαρμογής δήλωσαν ότι, αν ένας χρήστης χαρακτηρίσει έναν τίτλο ως clickbait, η εφαρμογή θα καλέσει ένα μοντέλο GPT-4 για να ξαναγράψει τον τίτλο.

Κατά το λανσάρισμα της λειτουργίας επισήμανσης clickbait, η Artifact ανέφερε ότι είχε μια χειροκίνητη διαδικασία ελέγχου των άρθρων, χαρακτηρίζοντάς τα ως clickbait αφού τα ανέφεραν πολλοί χρήστες.

Με το νέο update που έρχεται τώρα, εάν ένα άρθρο χαρακτηρίζεται ως clickbait από την ομάδα της Artifact, η τεχνητή νοημοσύνη θα ξαναγράψει τον τίτλο για όλους τους χρήστες εντός του app. Οι χρήστες θα βλέπουν ένα εικονίδιο με αστέρι δίπλα στον τίτλο που υποδεικνύει ότι η AI τον έχει ξαναγράψει.

Επιπλέον, η startup εργάζεται ήδη σε τεχνολογία για τον εντοπισμό άρθρων clickbait χωρίς να βασίζεται σε χειροκίνητη αναφορά. Δήλωσε ότι μόλις αυτό το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, η εφαρμογή θα ανιχνεύει και θα ξαναγράφει αυτόματα τους τίτλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =