αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Ιάπωνες ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικές startups

Οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικές startups

Με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Ιαπωνίας υπό τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Ryosei Tanaka, συναντήθηκε στα γραφεία του «Enterprise Greece» ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, απετέλεσε το επενδυτικό ενδιαφέρον της ιαπωνικής κυβέρνησης για start-up επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στους τομείς καινοτομίας, συστημάτων υγείας και συντήρησης συστημάτων υποδομής.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας της κυβέρνησης, αλλά και της αποτελεσματικής οικονομικής διπλωματίας, με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την ιαπωνική αποστολή και ενθαρρύναμε την επιθυμία σύσφιξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε πως «στηρίζουμε ενεργά το ενδιαφέρον της ιαπωνικής πλευράς για ελληνικές start-up σε θέματα υψηλής τεχνολογίας που αποτελεί και αναγνώριση του επιπέδου των νέων επιστημόνων της Ελλάδας».

Όπως γίνεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, ο Ιάπωνας αξιωματούχος συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον διευθυντή του Γραφείου Οικονομικής Αναζωογόνησης της Ιαπωνίας Tomoaki Nakanishi και από τον πρέσβη της Ιαπωνίας στη χώρα μας, Yasuhiro Shimizu, ενώ, από πλευράς του, ο υφυπουργός Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Enterprise Greece, Γρηγόρη Στεργιούλη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 14 =