αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ΗΠΑ δίνουν άλλες 90 ημέρες παράταση στην Huawei. Αλλά τα νέα της κινητά παραμένουν… χωρίς Google

Οι ΗΠΑ δίνουν άλλες 90 ημέρες παράταση στην Huawei. Αλλά τα νέα της κινητά παραμένουν… χωρίς Google

Tο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επεκτείνει για ακόμη 90 ημέρες την…αναστολή του μπλοκαρίσματος της Huawei. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και την 16η Φεβρουαρίου θα μπορούν οι αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τη Huawei για να της παρέχουν τεχνολογία και components που δεν αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει πώς οι εμπορικές συναλλαγές που θα γίνονται με τη Huawei δεν θα αφορούν τον εξοπλισμό δικτύων, τις mobile υπηρεσίες (βλ. Google) και την κυβερνοασφάλεια, άρα μένουμε σε όσα ισχύουν μέχρι σήμερα από την πρώτη ημέρα του αποκλεισμού της κινεζικής εταιρείας. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγοράζει κι άλλο χρόνο για να μπορέσουν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό της Huawei που ενδεχομένως χρησιμοποιείται στα δίκτυα τους, καθώς και να προσφέρουν υποστήριξη για τους πελάτες τους.

Επομένως, δεν περιμένουμε καμία αλλαγή στην κατάσταση που αφορά το παγκόσμιο λανσάρισμα της σειράς Huawei Mate 30 (εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν τις υπηρεσίες της Google) και το τοπίο παραμένει θολό για το επόμενο μεγάλο λανσάρισμα της εταιρείας (τη σειρά Huawei P40).

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =