αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ηγέτες της Microsoft έχουν 3 skills που είναι σημαντικά στην εποχή μας. Πόσα από αυτά έχεις εσύ;

Οι ηγέτες της Microsoft έχουν 3 skills που είναι σημαντικά στην εποχή μας. Πόσα από αυτά έχεις εσύ;

Από τότε που ο Satya Nadella ανέλαβε το ρόλο του CEO της Microsoft, η εταιρία έχει επικεντρωθεί σε αυτό που είναι γνωστό ως «νοοτροπία ανάπτυξης». Τι λέει αυτή με απλά λόγια: Όταν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο πρόβλημα και έχετε μπροστά σας εμπόδια, δεν πρέπει να αισθάνεστε το όλο σκηνικό σαν μια αποτυχία, υποθέτοντας ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αντίθετα, να το βλέπετε ως μια πρόκληση και μια ευκαιρία μάθησης.

Όπως αποκάλυψε ο Joe Whittinghill, corporate VP of talent της Microsoft, μιλώντας στο Business Insider, όλοι οι leaders της εταιρίας καλούνται να έχουν αυτή τη «νοοτροπία ανάπτυξης». Η οποία στηρίζεται σε 3 βασικά skills, που είναι πολύ χρήσιμα στην εποχή μας. Και όπως θα δείτε, πρόκειται για δεξιότητες που δεν θα στις δώσει κάποιο πτυχίο.

1# Συνεχής μάθηση. Όχι μόνο για εσένα. Αν είσαι ο leader μέσα σε έναν εργασιακό χώρο, πρέπει να δημιουργήσεις ένα γενικότερο περιβάλλον μάθησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις υπομονή κατά τη διαδικασία εκμάθησης και ανοχή στα λάθη. Έτσι οι εργαζόμενοι σου θα γίνουν καλύτεροι.

2# Να είσαι πρόθυμος να παίξεις διαφορετικούς ρόλους διδασκαλίας. Η ενεργοποίηση ενός μαθησιακού περιβάλλοντος απαιτεί να παίζεις διαφορετικούς ρόλους. Να διαχειρίζεσαι πρόσωπα και καταστάσεις. Και να βοηθάς τους άλλους να παίρνουν νέες γνώσεις και να ξεπερνούν τα εμπόδια. Είναι επίσης χρήσιμο να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες.

3# Προώθησε την ανταλλαγή μάθησης. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να μαθαίνουν από το παρελθόν, από τους μέντορες και από τους άλλους συναδέλφους, μέσω της συμμετοχής και των επαναλήψεων. Βάλτε στο παιχνίδι και κάποια σεμινάρια. Στόχος είναι να δημιουργήσετε συνήθειες συνεχούς μάθησης, με πολλαπλές πηγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 11 =