αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ηγέτες που έχουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων

Οι ηγέτες που έχουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων

Ένας ηγέτης έρχεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις. Αλλά τελικά, ένα από τα πιο σημαντικά προτερήματα που μπορεί να έχει ένας ηγέτης είναι η ικανότητα να είναι τολμηρός και αυθεντικός ταυτόχρονα, όπως εξηγεί το αμερικανικό Entrepreneur.com.

Το να είσαι τολμηρός ηγέτης σημαίνει να έχεις αυτοπεποίθηση, να αναλαμβάνεις δράση και να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, ενώ το να είσαι αυθεντικός ηγέτης σημαίνει να παραμένεις πιστός στις αξίες και τις πεποιθήσεις σου. Στο σημερινό άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο, οι ηγέτες που συνδυάζουν αυτές τις δύο ιδιότητες είναι εκείνοι που σεβόμαστε και θαυμάζουμε περισσότερο.

Ως ηγέτης, μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε ισορροπία μεταξύ του να είστε πιστοί στον εαυτό σας και να είστε αποτελεσματικοί στον ρόλο σας. Αν είστε αυθεντικός αυτό σας επιτρέπει να συνδεθείτε με την ομάδα σας σε βαθύτερο επίπεδο, αλλά το να είστε τολμηροί είναι απαραίτητο για να λάβετε δύσκολες αποφάσεις και να εμπνεύσετε την αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι το να είσαι τολμηρός και να είσαι αυθεντικός πάνε χέρι-χέρι και το να αγκαλιάσεις και τις δύο αυτές ιδιότητες μπορεί να σε κάνει πιο αποτελεσματικό ηγέτη.

Η αυθεντικότητα απαιτεί τόλμη

Το να είσαι αυθεντικός στο χώρο εργασίας σημαίνει να είσαι ειλικρινής σχετικά με τα δυνατά και αδύνατα σημεία σου καθώς και τις αξίες και τις προτεραιότητές σου. Ωστόσο, σημαίνει επίσης να είστε πρόθυμοι να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά αυτά τα πράγματα και να τα υπερασπιστείτε. Αυτό απαιτεί τόλμη, ειδικά εάν οι απόψεις σας διαφέρουν από τους γύρω σας ή εάν βρίσκεστε σε ηγετική θέση όπου οι αποφάσεις σας θα επηρεάσουν τους άλλους. Η τόλμη μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ακεραιότητά σας και να παραμείνετε πιστοί στις αξίες σας, ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Το να είσαι τολμηρός απαιτεί από έναν ηγέτη να παίρνει ρίσκα, να σκέφτεται ”έξω από το κουτί” και να ξεχωρίζει από το πλήθος. Το να είσαι τολμηρός σημαίνει να είσαι πρόθυμος να πάρεις αποφάσεις με τις οποίες οι άλλοι μπορεί να μην συμφωνούν. Να πιστεύεις στο όραμά σου και να έχεις το θάρρος να προχωρήσεις. Ένας τολμηρός ηγέτης δεν ακολουθεί απλώς το status quo, αλλά μάλλον το αμφισβητεί και επιδιώκει να κάνει τη διαφορά.

Η τόλμη απαιτεί αυθεντικότητα

Από την άλλη πλευρά, το να είσαι τολμηρός απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο αυθεντικότητας. Το να είσαι τολμηρός ηγέτης σημαίνει να παίρνεις ρίσκα και να παίρνεις αποφάσεις που μπορεί να μην είναι πάντα δημοφιλείς. Αυτό απαιτεί αυθεντικότητα γιατί δεν μπορείτε να εμπνεύσετε άλλους να ρισκάρουν και να πιστέψουν στο όραμά σας αν δεν το πιστεύετε εσείς οι ίδιοι.

Τα οφέλη του να είσαι τολμηρός και αυθεντικός

Η τόλμη και η αυθεντικότητα μαζί δημιουργούν το ιδανικό στυλ ηγεσίας. Όταν συνδυάζετε αυθεντικότητα και τόλμη, γίνεστε ένας ηγέτης που τον εμπιστεύεται η ομάδα, τον σέβονται οι άλλοι ηγέτες και είναι αποτελεσματικός στο ρόλο του. Η αυθεντικότητα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε βαθύτερες συνδέσεις με την ομάδα σας και να την εμπνεύσετε να σας ακολουθήσει. Η τόλμη, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να αναλάβετε ρίσκα και να πάρετε αποφάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και επιτυχία. Μαζί, αυτές οι ιδιότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας και να δημιουργήσετε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και καινοτομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =