αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι εφαρμόζουν τον «κανόνα του 1 λόγου» όταν θέλουν να πάρουν μία απόφαση

Οι ευφυείς άνθρωποι εφαρμόζουν τον «κανόνα του 1 λόγου» όταν θέλουν να πάρουν μία απόφαση

Σίγουρα σου έχει τύχει: Να χρειάζεται να πάρεις μια απόφαση, αλλά να μην ξέρεις ποια είναι η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνεις. Σα να είσαι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και να μην είσαι σίγουρος για το μονοπάτι που πρέπει να επιλέξεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν όσο περισσότερους λόγους γίνεται, για να κάνουν την Α ή την Β επιλογή. Θεωρώντας ότι έτσι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν το σωστό.

Κι όμως, όπως εξηγεί το inc.com, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ξεκάθαρη εικόνα, είναι να βρείτε έναν (ναι, μόνο έναν) αποφασιστικό λόγο για να πείτε ναι ή όχι σε κάτι. Οι ευφυείς άνθρωποι εφαρμόζουν τον «κανόνα του 1 λόγου» όταν θέλουν να πάρουν μία απόφαση.

Εάν ψάχνετε περισσότερους από έναν λόγους να κάνετε κάτι… απλά μην το κάνετε. Δεν σημαίνει ότι ένας λόγος είναι καλύτερος από δύο, απλώς όταν ψάχνεις περισσότερους από έναν λόγους, προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι.

Οι καλές αποφάσεις δεν απαιτούν περισσότερους από έναν λόγο. Στην πραγματικότητα, όσο πιο περίπλοκη είναι η απόφαση, τόσο πιο σημαντικός είναι ο «κανόνας του 1 λόγου».

Ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε ένα εστιατόριο και προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν θα μισθώσετε ένα συγκεκριμένο ακίνητο. Αναφέρετε τα θετικά. Χαμηλό ενοίκιο. Ιδιοκτήτης με καλή τοπική φήμη. Σύντομος χρόνος μετακίνησης από τον τόπο διαμονής σας. Ναι, μπορείτε να βρείτε αρκετούς λόγους για να πείσετε τον εαυτό σας.

Αλλά τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Η τοποθεσία: Ακμάζουσα περιοχή, εξαιρετική κίνηση, σταθερά δημογραφικά στοιχεία, εύκολη πρόσβαση, εξαιρετική ορατότητα. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ακίνητα, η τοποθεσία είναι το παν. Αν επιλέξετε κακή τοποθεσία, όλα τα άλλα θετικά που αναφέρατε δεν θα έχουν σημασία. Αν επιλέξετε μια σωστή τοποθεσία, τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα μάλλον θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Δοκίμασέ το. Την επόμενη φορά που θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση και θα πιάσεις τον εαυτό σου να απαριθμεί τα θετικά — ή ακόμα χειρότερα, να ψάχνει για θετικά — κάνε ένα βήμα πίσω. Άσε στην άκρη την ακαταστασία. Άσε στην άκρη την τεράστια λίστα με τα υπέρ και τα κατά. Βρες έναν μοναδικό, σαφή, αποφασιστικό λόγο για να πεις «ναι». Αν δεν μπορείς, μην κάνεις το βήμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =