αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι εργοδότες στην Ελλάδα είναι μέσα στους πρώτους διεθνώς που δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό

Οι εργοδότες στην Ελλάδα είναι μέσα στους πρώτους διεθνώς που δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό

Η παγκόσμια έλλειψη ταλέντου έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με νέα έρευνα της ManpowerGroup που δημοσιεύτηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, το 54% των επιχειρήσεων αναφέρουν ελλείψεις των απαιτούμενων δεξιοτήτων, ενώ οι εργοδότες σε 36 από τις 44 χώρες που διεξήχθη η έρευνα αναφέρουν πως η δυσκολία προσέλκυσης εξειδικευμένων ταλέντων έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2018.

Σημειώνεται ότι για την έρευνα «Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι» αναλύθηκαν στοιχεία που συλλεχθήκαν από 14.000 άτομα σε 15 χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.)

Ενδεικτικά, οι 4 χώρες στις οποίες οι εργοδότες αναφέρουν τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με τις κατάλληλες δεξιότητες είναι: η Ιαπωνία (88%), Ρουμανία (86%), η Ταϊβάν με 77% και η Ελλάδα εξίσου με 77%.

Η έρευνα αποκαλύπτει τους παράγοντες προσέλκυσης και διακράτησης των ανθρώπων στους οργανισμούς έτσι ώστε οι ίδιοι να μπορούν να βρουν, να οικοδομήσουν δεξιότητες και να διακρατήσουν τα ταλέντα υψηλού δυναμικού.

Ενώ οι ανάγκες των εργαζομένων ποικίλουν ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, το φύλο και τα διαφορετικά στάδια καριέρας, η έρευνα καταδεικνύει τις πιο σημαντικές ανάγκες ανάμεσα στην ισχυρή ηγεσία και την δέσμευση σε όραμα και στόχο: την αυτονομία ως προς το χρονικό διάστημα και τον χώρο υλοποίησης της εργασίας, την ευεξία μέσα από την ισορροπία μεταξύ εργασίας – προσωπικής ζωής, την επαγγελματική εξέλιξη που οδηγεί σε ανάπτυξη δεξιοτήτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =