αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι εργάτες νίκησαν: Η Cosco έκανε δεκτά τα βασικά αιτήματα τους

Οι εργάτες νίκησαν: Η Cosco έκανε δεκτά τα βασικά αιτήματα τους

Μετά από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στο λιμάνι του Πειραιά, η Cosco έκανε αποδεκτά τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων της, οι οποίοι προγραμμάτιζαν νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου.

Με επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας η Cosco δέχτηκε την εφαρμογή πεντάρας πόστας (πέντε άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο), την κατάργηση των κόντρα βαρδιών και τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. 

Πρόκειται για βασικά αιτήματα που είχε θέσει το σωματείο των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ) στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, προκειμένου να παύσουν οι κινητοποιήσεις.

«Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και η cosco αναγκάστηκε να δεχτεί πεντάρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών και επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας. Είναι μία πρώτη νίκη που όλοι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη και συνεχίζοντας τον αγώνα μας για τη συλλογική σύμβαση εργασίας» ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΠ που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο με άλλα εργατικά σωματεία στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η απεργία δεν έχει ανασταλεί ακόμη επίσημα και στις 14:00 θα διενεργηθεί η γενική συνέλευση του σωματείου για οριστικές αποφάσεις.

UPDATE: Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους με ανοιχτή ημερομηνία αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ (συλλογική σύμβαση εργασίας).

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση του σωματείου, ανέφερε ότι η πρόταση του Δ.Σ. είναι αναστολή των κινητοποιήσεων, και από Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =