αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι επόμενοι startuppers: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»

Οι επόμενοι startuppers: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»

Αρχισαν χθες 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις-εγγραφές στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Το πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους  start-up επιχείρηση σε ηλικία 15-17 ετών, βάζει τα καλύτερα θεμέλια για να δημιουργηθεί η πιο δυναμική έως τώρα νέα γενιά Ελλήνων start-uppers, ενώ η συμμετοχή δεν έχει κανένα κόστος για τα σχολεία και τα παιδιά, είναι δωρεάν.

Η διαδικασία είναι απλή. Ένας καθηγητής από το ενδιαφερόμενο Γυμνάσιο-Λύκειο –δημόσιο ή ιδιωτικό- μπαίνει στην ιστοσελίδα του μη-κερδοσκοπικού ΣΕΝ/JA Greece (http://www.senja.gr) και υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» για τις τάξεις Γ’ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου (http://sen-programs.senja.gr). Η υπεύθυνη του προγράμματος, κυρία Ελίζα Παυλίδη, δέχεται την αίτηση, επικοινωνεί με τον καθηγητή και του στέλνει το εκπαιδευτικό υλικό που είναι ειδικά μελετημένο για να κινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και χρησιμοποιείται σε 122 χώρες, όπου λειτουργούν παραρτήματα του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide.

Το έργο του καθηγητή συνδράμει και ένας εθελοντής-στέλεχος επιχείρησης που εξηγεί στα παιδιά τα πιο σωστά βήματα για να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται εντός ή εκτός του βασικού σχολικού προγράμματος.

Οι καθηγητές (από οποιαδήποτε ειδικότητα) που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα είναι εκείνοι που έχουν όραμα, πάθος για τη δουλειά τους και επιδιώκουν να κάνουν πραγματικά το κάτι παραπάνω για τους μαθητές τους. Να τους καθοδηγήσουν με ουσιαστικό, πρακτικό και βιωματικό τρόπο, να αγαπήσουν περισσότερο το σχολείο, τη μάθηση, τη δημιουργία, να ανοίξουν το μυαλό τους, να μάθουν να εργάζονται ομαδικά, να κατανοήσουν τι σημαίνει επιχειρηματικότητα, να βάζουν υψηλούς στόχους να προσπαθούν πολύ και να τους πετυχαίνουν. Να τους καθοδηγήσουν να συνδέσουν το σχολείο με την αγορά εργασίας και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επαγγελματική τους ζωή μετά το σχολείο. Τα παιδιά εκτιμούν ιδιαίτερα αυτή την προσφορά των καθηγητών που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» και αποκτούν με τους εκπαιδευτικούς αυτούς σχέση αμοιβαίας αγάπης και βαθιάς εκτίμησης που κρατά για μια ζωή.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα από μικρή ηλικία αυξάνει εντυπωσιακά την αυτοπεποίθηση των παιδιών και αυτό αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και την ευτυχία τους. Ένα παιδί με αυτοπεποίθηση, είναι αισιόδοξο, δημιουργικό, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με δυναμισμό, είναι έτοιμο να αδράξει και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, πιστεύει στα όνειρά του και αγωνίζεται να τα πραγματοποιήσει. Η ηλικία της εφηβείας είναι καθοριστικής σημασίας καθώς τότε τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Η ενασχόλησή τους με την επιχειρηματικότητα και με τους τομείς που θα επιλέξουν μέσα στην εταιρεία (παραγωγή, πληροφορική, μάρκετιγκ, διαφήμιση, οικονομικά, δημόσιες σχέσεις, πωλήσεις) τα βοηθά όσο τίποτα άλλο να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να σχετιστούν ουσιαστικά με άλλα παιδιά και επαγγελματίες αλλά και να αποκτήσουν απαραίτητες κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες. Πολλοί «κλειστοί» χαρακτήρες που ξεκίνησαν διστακτικά το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης», στην πορεία «μεταμορφώθηκαν» σε εκδηλωτικά και ιδιαίτερα επικοινωνιακά παιδιά.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =