αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι επιχειρήσεις του τρόμου: Με μια υπογραφή ηλεκτρολόγου μηχανικού… ιδρύεις λούνα παρκ στην Ελλάδα

Οι επιχειρήσεις του τρόμου: Με μια υπογραφή ηλεκτρολόγου μηχανικού… ιδρύεις λούνα παρκ στην Ελλάδα

Ένα πολύ «χαλαρό» πλαίσιο υπάρχει στην Ελλάδα, σε ότι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των λούνα παρκ. Κάτι που ήρθε στην επικαιρότητα, με αφορμή τα δυστυχήματα που καταγράφονται σε τέτοιους χώρους τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άγης Τάτσης, παρέθεσαι με απλά λόγια τα δεδομένα. Πρόκειται για τον συνήγορο υπεράσπισης των ιδιοκτητών των μηχανημάτων στο λούνα παρκ του Ελληνικού, όπου ένας 13χρονος πριν από πέντε χρόνια είχε χάσει τη ζωή του σε φουσκωτό κύλινδρο.

“Είναι λυπηρό που μετά από τόσα δυστυχήματα σε χώρους που προσέρχονται μαζικά παιδιά, δεν μπόρεσε η χώρα μας, η Ελληνική πολιτεία να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει μία σειρά από κανόνες ασφάλειας για όλον αυτόν τον κόσμο.

Είναι τραγικό που η άδεια λειτουργίας αυτών των χώρων βασίζεται σε μια απλή γνωμοδότηση ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού και ενός πολιτικού μηχανικού για το αν είναι ασφαλή τα μηχανήματα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμη δεν απαιτείται να γίνεται κανένας περιοδικός έλεγχος από οποιοδήποτε κρατικό φορέα.

Ο Δήμος θα έπρεπε να διενεργεί ελέγχους. Τέλος, είναι τραγικό να μην υπάρχει ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο, ειδικά μετά από δυστυχήματα που συντάραξαν την Κοινή Γνώμη, που να ορίζει τους κανόνες και ηλικίας αλλά και ύψους του παιδιού που χρησιμοποιεί τα μηχανήματα”, τόνισε ο Α. Τάτσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + eighteen =