αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι επιτυχίες σαν τη δική μου βασίζονται στην τύχη. Και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα»: Ο Mark Zuckerberg έκανε ίσως τη δήλωση της 10ετιας

«Οι επιτυχίες σαν τη δική μου βασίζονται στην τύχη. Και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα»: Ο Mark Zuckerberg έκανε ίσως τη δήλωση της 10ετιας

Ο Mark Zuckerberg είναι σήμερα 33 ετών. Έχει στα χέρια του μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες του κόσμου. Ενώ η περιουσία του σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 70 δισ. δολάρια. Είναι ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη.

Κι όμως, μπορεί να έχει καταφέρει το απόλυτο succcess story, αλλά δεν θεωρεί… ότι είναι όλα θέμα ικανοτήτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τύχη έχει παίξει κομβικό ρόλο στη δική του ιστορία.

«Δεν γίνεσαι επιτυχημένος σαν εμένα, απλά με το να εργάζεσαι σκληρά ή με το να έχεις μια καλή ιδέα», παραδέχεται ο Zuckerberg, σε live streaming που έκανε ο ίδιος, από το σπίτι του στο Palo Alto.

«Για να συμβεί αυτό στη σημερινή κοινωνία, πρέπει να είσαι τυχερός. Και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα» σημείωσε ο ιδρυτής του Faecbook. Ο Mark Zuckerberg θέλει ο καθένας να έχει την ευκαιρία να γίνει επιχειρηματίας. Γνωρίζει, ότι ο ίδιος τα κατάφερε, επειδή είχε τις προϋποθέσεις και κυρίως την οικονομική ασφάλεια για να το κάνει.

Όπως άλλωστε είχε πει, στην πρόσφατη ομιλία του στο Χάρβαρντ: «Αν είχα μια οικογένεια να μεγαλώσω αντί να έχω χρόνο για να γράφω κώδικα, αν ήξερα ότι δεν θα είμαι καλά αν το Facebook αποτύχει, τότε δεν θα στεκόμουν σήμερα εδώ».

Όπως και να ‘χει, είναι σπουδαία λόγια, από ένα σπουδαίο πρόσωπο που έχει φτάσει στην κορυφή, κι όμως, λέει ότι… δεν είναι όλα θέμα ικανοτήτων. Σίγουρα ο Mark Zuckerberg θα μπορούσε να το πει και αυτό. Από την άλλη μεριά, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται, οι ικανότητες μάλλον μπαίνουν πάνω από την τύχη, στη «λίστα» με τα πράγματα που χρειάζονται για να φτάσεις στην επιτυχία.

Live grilling in my backyard.

Posted by Mark Zuckerberg on Sonntag, 23. Juli 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 4 =