αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι επενδυτές αποσύρουν μετρητά από την Binance- Που στρέφονται τώρα

Οι επενδυτές αποσύρουν μετρητά από την Binance- Που στρέφονται τώρα

Η αναγκαστική αποχώρηση της εταιρείας τεχνολογίας blockchain Paxos από τη θυγατρική της Binance στις ΗΠΑ φέρνει εξελίξεις. Κάποιοι μεγάλοι επενδυτές φέρονται να αποσύρουν χρήματα από την Binance, ενώ άλλοι στρέφονται προς το tether μετά την πίεση που ασκούν στο stablecoin της Binance (BUSD) οι ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ, όπως σημειώνει το Forbes.

Την Τρίτη “έφυγαν” από την Binance περίπου 146 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Defillama, που ήρθαν να προστεθούν στην εκροή 722 εκατ. δολαρίων τη Δευτέρα. Αυτή είναι μια αρνητική εξέλιξη για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το οποίο, μετά το κύμα εκροών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021, “βλέπει” πλέον μια ήπια ανάκαμψη στις καταθέσεις του.

Μια επισκόπηση στα “ψηφιακά πορτοφόλια” της Binance με μεγάλα υπόλοιπα σε stablecoin δείχνει ότι οι επενδυτές στρέφονται προς το tether, ενδεχομένως επειδή το εν λόγω stablecoin θεωρείται λιγότερο ευάλωτο στις κινήσεις των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών ή επειδή οι επενδυτές μετέφεραν τις τοποθετήσεις τους από το stablecoin της Binance σε ασφαλέστερα καταφύγια. Το Forbes υπολόγισε καθαρά κέρδη για το tether άνω του 1 δισ. δολαρίου σε όλους τους λογαριασμούς στην Binance, ενώ το ψηφιακό νόμισμα USDC έχασε 906 εκατ. δολάρια και το BUSD 134 εκατ. δολάρια.

Οι μεταφορές από το stablecoin της Binance ήρθαν καθώς ο CEO της εταιρείας, Changpeng Zhao, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι το ανταλλακτήριο θα σταματήσει την έκδοσή του λόγω της κατάστασης στην Paxos. “Προβλέπουμε ότι οι χρήστες θα μετακινηθούν σε άλλα stablecoins με την πάροδο του χρόνου”, έγραψε. “Και θα προσαρμόσουμε αναλόγως το προϊόν π.χ. για να σταματήσουμε τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος στις συναλλαγές κ.λπ.”

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =