αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι Ελληνικές τσάντες που έχουν φτάσει μέχρι την Σιγκαπούρη

Οι Ελληνικές τσάντες που έχουν φτάσει μέχρι την Σιγκαπούρη

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάτι που δημιουργείται στην Ελλάδα; Ως την Σιγκαπούρη, θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Τουλάχιστον αυτή είναι η απάντηση των δημιουργών του brand Bonendis. H Μαρία Αλεξανδροπούλου και ο Παναγιώτης Μαύρος ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους προσπάθεια το 2014. Χωρίς μάλιστα να έχουν κάποιο background σχετικό με τον χώρο της μόδας.

Σήμερα, οι δερμάτινες τσάντες και ζώνες του brand έχουν φτάσει σε πολλά σημεία σε όλο τον πλανήτη, και οι δυο ιδρυτές μιλούν στο It’s Possible για αυτή τη διαδρομή. Ενώ παραθέτουν και τις συμβουλές που θα έδιναν σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει σήμερα ένα δικό του project.

Με τι ασχολούσασταν επαγγελματικά πριν, και πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε το brand σας;

Το brand BONENDIS ιδρύθηκε το 2014 από την Μαρία Αλεξανδροπούλου και τον Παναγιώτη Μαύρο. Και οι δυο προεχόμενοι απο εντελώς διαφορετικά background από τον χώρο της μόδας. Ο Πάνος  απόφοιτος Πολυτεχνείου και Μηχανολόγος Μηχανικός δημοσίων έργων ενώ η Μαρία κάτοχος ΜΒΑ και προερχόμενη από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Υπήρχε πάντοτε η αναζήτηση της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας όμως στο ξεκίνημα της BONENDIS ήταν  περισσότερο  μια αισθητική δύο ανθρώπων και λιγότερο σαν ένας καθαρός στόχος για το που  θέλαμε να φτάσει.

Αυτή τη στιγμή τι περιλαμβάνει το brand σας;

Σήμερα στο BONENDIS σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε γυναικείες δερμάτινες τσάντες και ζώνες.

Μοντέλα που γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας της σύγχρονης γυναίκας και την συνοδεύουν σε κάθε της εμφάνιση τονίζοντας την αυτοπεποίθηση της με ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ.

Τελικά τι πρέπει να κάνει μια ελληνική εταιρία για να επιβιώσει επιχειρηματικά και να αναπτυχθεί, σε ένα πεδίο με έντονο ανταγωνισμό σαν αυτό που δραστηριοποιείστε εσείς;

Μια επιχείρηση  θα αποδείξει αρχικά εάν μπορεί να επιβιώσει τα 5 πρώτα χρόνια της ζωή της . Ενδεχομένως , όσο παράδοξο και εάν ακουστεί αυτό,  να είναι πιο εύκολο  αυτό το βήμα σε σύγκριση με τις απαιτήσεις στις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει μια εταιρεία μεγαλώνοντας.

Σημαντικό στην έναρξη μια επιχειρηματικής δραστηριότητας  είναι πρώτα από όλα το σωστό κοστολόγιο , η υπευθυνότητα προς τον πελάτη , η προώθηση σε συνδυασμό με την οικονομική ισορροπία και κυρίως σε περίπτωση λάθους να αναγνωρίζεται και να διορθώνεται στην αρχή του!

Μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας;

Υπάρχουν συνεργάτες  με φυσικά καταστήματα  σε όλη την Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία και Ολλανδία . Η πιο απομακρυσμένη τοποθεσία που έχει σταλεί BONENDIS είναι στην Σιγκαπούρη

Ξεκινήσατε την επιχειρηματική σας προσπάθεια το 2014. Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον/α που σκέφτεται να ξεκινήσει κάτι δικό σου σήμερα;

Δεν αποκαλείται τυχαία η επιχείρηση σου « το παιδί σου» , απαιτεί το 100 % της προσοχής και του χρόνου σου για να μπορέσει πρώτα από όλα να επιβιώσει και μετά να μεγαλώσει . Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος σε τι είναι ικανός και σε τι αδυνατεί, έτσι ώστε να έχει τον κατάλληλο συνεργάτη. Να ενημερώνεται και να πληροφορείται συνεχώς , να  θέτει ένα στόχο,  να χαράζει μία στρατηγική  ακόμα και εάν την αλλάξει πολλές φορές. Να γράφει τα καθήκοντα του καθημερνά,  να ελέγχει εάν έχουν ολοκληρωθεί  και να γίνεται πάντα σωστό κοστολόγιο. Και το κυριότερο εάν το έχει στο νου να δημιουργήσει μία επιχείρηση, να το ξεκινήσει σήμερα , όχι αύριο , γιατί μόλις έχασε μία μέρα χωρίς αυτό .

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 12 =