αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο businesswomen που ταξιδεύουν ενώ παράλληλα δουλεύουν remote. Και βγάζουν πολλές χιλιάδες δολάρια το μήνα

Οι δύο businesswomen που ταξιδεύουν ενώ παράλληλα δουλεύουν remote. Και βγάζουν πολλές χιλιάδες δολάρια το μήνα

«Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί είναι τόσο αποδεκτό να διαβάζεις σκληρά στο πανεπιστήμιο, για να αποφοιτήσεις και να κάνεις μια δουλειά που είναι το όνειρο κάποιου άλλου». Είναι τα λόγια των δύο νεαρών ιδρυτριών της Bucketlist Bombshells. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που λειτουργεί ουσιαστικά σαν κοινότητα και βοηθά τις γυναίκες να δημιουργήσουν online επιχειρήσεις, οι οποίες θα τους επιτρέπουν τα ταξιδεύουν όλο το χρόνο. Μάλιστα το online περιεχόμενο και τα μαθήματα που παρέχουν, βρήκε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό μέσα στην πανδημία.

Οι Cassandra Torrecillas και Shayleen Brown ακολούθησαν τον δικό τους business δρόμο, ξεκινώντας πριν από μερικά χρόνια. Οι δυο τους αφήσανε τις παραδοσιακές δουλειές που είχανε, με σκοπό να δοκιμάσουν έναν πιο «ελεύθερο» τρόπο εργασίας. Τώρα, ταξιδεύουν full time και παράλληλα εργάζονται. Βγάζοντας πολλές χιλιάδες δολάρια. Δεν έχουν όμως μόνο τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που είπαμε πριν. Αφού την ίδια στιγμή, είναι ιδιοκτήτριες ενός boutique graphic design studio και μιας online virtual assistant company. Τρεις επιχειρήσεις συνολικά και πολλά ταξίδια. Καθόλου άσχημα.

Σε συνέντευξη τους στο Forbes το 2017 δήλωναν: «Το περασμένο έτος βγάζαμε περίπου 11.000 δολάρια το μήνα. Έτσι όλο το χρόνο κερδίσαμε 130.000 δολάρια».

Το σημαντικό όμως ήταν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν επαγγελματική διαδρομή: «Δεν είχαμε πάθος για τις δουλειές ωραρίου 9-5 που είχαμε. Ζούσαμε μόνο για τα Σαββατοκύριακα και με ανυπομονησία περιμέναμε την 1 εβδομάδα διακοπών που είχαμε το χρόνο», λένε οι ίδιες.

Και εξηγούν: «Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι έτσι θα είναι η υπόλοιπη ζωή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή. Δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι “digital νομάδες” όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια για το Μεξικό, χωρίς επιστροφή. Θέλαμε να φτιάξουμε επιχειρήσεις που να μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε, να είμαστε τα αφεντικά του εαυτού μας και να απολαύσουμε αυτή τη ζωή».

«Μόλις καταφέραμε να έχουμε ένα σταθερό εισόδημα δουλεύοντας μέσω ίντερνετ, τότε συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσαμε να εργαστούμε από οπουδήποτε στον κόσμο με μόνο εργαλείο τους φορητούς υπολογιστές μας», λένε οι ίδιες σε συνέντευξη τους το 2020, περιγράφοντας το πως ξεκίνησαν όλα. Και σημειώνουν: «Έξι χρόνια αργότερα, παροτρύνουμε και βοηθάμε και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 14 =