αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι δύο browsers που σε ειδοποιούν αν παραβιαστούν οι κωδικοί και τα δεδομένα σου

Οι δύο browsers που σε ειδοποιούν αν παραβιαστούν οι κωδικοί και τα δεδομένα σου

Στις μέρες μας, όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, καθώς προσφέρει άπειρες δυνατότητες. Συχνά, χρειάζεται η εισαγωγή διαφόρων δεδομένων σε web πλατφόρμες και εφαρμογές. Ωστόσο, το να βρίσκονται τα προσωπικά μας δεδομένα στο Internet δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την ασφάλειά τους. Καθημερινά ακούμε για hacking επιθέσεις και παραβιάσεις δεδομένων.

Οι hackers μπορούν να στοχεύσουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, υπηρεσίες αλλά και ιδιώτες. Όλοι βρίσκονται σε κίνδυνο. Στο παρελθόν, έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις και παραβιάσεις που προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων δολαρίων και εξέθεσαν τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών (π.χ. Facebook-Cambridge Analytica, WannaCry και Petya ransomware).

Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους επιθέσεις και να προστατεύσουν τα δεδομένα των χρηστών τους. Δύο από αυτές τις εταιρείες είναι η Google και η Mozilla.

Με ποιο τρόπο προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών τους;

Μέσω των ενισχυμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας στους browsers τους.

Ο Firefox 70, ο τελευταίος browser της Mozilla διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, που ενισχύουν την ασφάλεια των χρηστών. Αυτά είναι: το χαρακτηριστικό Social Tracking Protection, ένα Privacy Protection Report και ένας password manager, που ειδοποιεί τους χρήστες αν εντοπίσει διαρροή δεδομένων.

Όσον αφορά στο χαρακτηριστικό Social Tracking Protection, στόχος είναι η προστασία των χρηστών από τα trackers που χρησιμοποιούν μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το WhatsApp, το YouTube κ.ά, για να παρακολουθήσουν τους χρήστες. Το νέο χαρακτηριστικό θα απορρίπτει και θα μπλοκάρει τα αιτήματα παρακολούθησης.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό, το Privacy Protection Report, δημιουργεί μια λίστα με τα trackers που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών. Τέλος, ο password manager, με το όνομα Lockwise ενημερώνει τους χρήστες σε περίπτωση που τα credentials τους έχουν διαρρεύσει.

Ο Firefox 70 είναι διαθέσιμος για Windows, Mac και Linux πλατφόρμες.

Η Google από την άλλη μεριά, κυκλοφόρησε τον νέο της browser, Chrome 78, και εισήγαγε ένα εργαλείο, το «Password Checkup», το οποίο επίσης βοηθά τους χρήστες να καταλάβουν αν οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούν είναι ασφαλείς ή αν έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα, υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας δήλωσε ότι ο Firefox browser είναι ο πιο ασφαλής browser συγκριτικά με τους Chrome, Internet Explorer και Edge και συμβούλευσε τις γερμανικές εταιρείες να τον χρησιμοποιούν.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =