αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι δύο μεγαλύτερες αδυναμίες μου»: Ούτε ο Bill Gates είναι καλός σε όλα. Και εξηγεί πως το διαχειρίζεται

«Οι δύο μεγαλύτερες αδυναμίες μου»: Ούτε ο Bill Gates είναι καλός σε όλα. Και εξηγεί πως το διαχειρίζεται

Κανείς δεν είναι καλός σε όλα. Ακόμα και ο κορυφαίος επιχειρηματίας, Bill Gates. Ναι, ο ιδρυτής της Microsoft βάζει και αυτός τα όρια του, σε σχέση με τις δουλειές που έχει να βγάλει σε πέρας. Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2018, ένας άνθρωπος από το ακροατήριο, τον ρώτησε για τις μεγαλύτερες αδυναμίες του. Τις οποίες εντόπισε «χτίζοντας» την Microsoft και αργότερα το Gates Foundation.

Ο Gates μίλησε συγκεκριμένα. Και εξήγησε ότι οι μεγαλύτερες αδυναμίες του, είχαν να κάνουν με τα θέματα προσλήψεων και τα θέματα management. Ναι, αυτά ήταν δύο πεδία στα οποία δεν ήταν πολύ καλός.

«Πάντα πρέπει να βρω άλλους ανθρώπους να έρθουν μέσα και να βοηθήσουν. Να χτίσω την ομάδα», τόνισε ο Bill Gates.

Και συμπλήρωσε: «Ακόμα και περιοχές όπως οι πωλήσεις και η λογιστική δεν ήταν τόσο συναρπαστικές για μένα, σε σύγκριση με τα κομμάτια που αφορούσαν τον προγραμματισμό. Όταν κάτι δεν σου αρέσει, δεν θα είσαι τόσο καλός σε αυτό. Έτσι φέρνουμε άλλους ανθρώπους για να κάνουν αυτά τα πράγματα».

Είναι πολύ πιθανό, να μην είσαι παθιασμένος με όλα τα πεδία της επιχείρησης σου. Εκεί είναι το κλειδί: Να βρεις τους σωστούς ανθρώπους που θα έρθουν στην ομάδα σου και θα δουλέψουν πάνω σε εκείνα τα tasks. Ο κάθε ένας πρέπει να έχει τον ρόλο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fourteen =