αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο λέξεις που δεν πρέπει να πεις σε έναν επενδυτή

Οι δύο λέξεις που δεν πρέπει να πεις σε έναν επενδυτή

Το να καταφέρει ένας startupper να φτάσει σε μια χρηματοδότηση, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές συναντήσεις, πολλές απόψεις στο τραπέζι, πολλά στοιχεία. Ίσως και αρκετές διαφωνίες. Τι είναι όμως αυτό που θα μπορούσε να τερματίσει άμεσα μια τέτοια ιδιαίτερη διαπραγμάτευση;

Ο CEO και συνιδρυτής της GrowthFountain, Ken Staut, δίνει τη δική του απλή απάντηση, σε άρθρο του στο αμερικανικό Fortune. «Αν θα έπρεπε να διαλέξω το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να πείτε σε μια ομάδα επενδυτών, νομίζω ότι θα ήταν δύο λέξεις: Trust me (εμπιστέψου με)» λέει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο έμπειρος επιχειρηματίας, στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να ακούσουν οι επενδυτές είναι μια καλή ιστορία. Για το project που έχεις δημιουργήσει, τις προοπτικές που ανοίγονται και τη θέση που θα μπορούσε αυτό να έχει στην αγορά. Θέλουν η ιδέα σου, να είναι το επόμενο «next big think».

Αλλά προσοχή: Οι επενδυτές συνήθως δεν βλέπουν με καλό μάτι έναν υπερβολικά δυναμικό ιδρυτή που θα έχει… απάντηση για όλα. Θέλουν έναν leader ταπεινό, με μια καλή ομάδα από πίσω του. Οι ίδιοι φυσικά και είναι έτοιμοι να κάνουν τις προτάσεις τους (ή και να τις επιβάλουν) αν αποφασίσουν να «μπουν» στην επιχείρηση σου. Έτσι, η υπερβολική σιγουριά ενός νεαρού ιδρυτή (την οποία μπορεί να βγάζουν οι δύο παραπάνω λέξεις), είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει αρνητικά. Και τελικά να μην υπάρξει συμφωνία.

Όπως σημειώνει ο Ken Staut, οι επενδυτές θέλουν να δουν μια ομάδα ταπεινή, έξυπνη και ικανή να κρατήσει το «πλοίο» σε μια φουρτούνα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =