αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο κακές συνήθειες που έπρεπε να ξεπεράσουν οι Bill Gates και Elon Musk για να γίνουν πετυχημένοι

Οι δύο κακές συνήθειες που έπρεπε να ξεπεράσουν οι Bill Gates και Elon Musk για να γίνουν πετυχημένοι

Είναι δύο πρόσωπα που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να φτάσουν στην απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία. Και φυσικά να γίνουν πολύ πλούσιοι. Μιλάμε για τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, και για τον ιδρυτή των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company, Elon Musk. Ο καθένας τους ακολούθησε την δική του τολμηρή διαδρομή προς την κορυφή. Με μεγάλα ρίσκα, πειραματισμούς, επιτυχίες και αποτυχίες.

Δεν έχει όμως σημασία μόνο το τι κάνεις. Έχει σημασία και τι… σταματάς να κάνεις. Ναι, αυτοί οι δύο άνθρωποι χρειάστηκε να κόψουν, ανάμεσα σε άλλες, δύο κακές συνήθειες για να φτάσουν στην επιτυχία.

To CNBC, θυμάται ένα Q&A session που έγινε το 2005. Σε αυτό συμμετείχαν ο Bill Gates και ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett. Στο κοινό ήταν οι φοιτητές του University of Nebraska-Lincoln’s College. Τότε, ο Gates αποκάλυψε ότι ως φοιτητής είχε μια πολύ κακή συνήθεια: Ήταν αναβλητικός. Το έκανε όσο ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ (στη συνέχεια έφυγε από το πανεπιστήμιο).

«Μου άρεσε να δείχνω στους ανθρώπους ότι δεν έκανα καθόλου δουλειά, δεν πήγαινα να παρακολουθήσω τα μαθήματα μου και δεν με ένοιαζε» παραδέχτηκε ο Gates.

Όμως όταν έφταναν οι εξετάσεις, συνήθως έτρεχε να διαβάσει την τελευταία στιγμή. Κάτι που φαίνονταν αστείο στους άλλους φοιτητές. «Έτσι ήμουν γνωστός: ο τύπος που δεν έκανε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft.

Στην συνέχεια όλα άλλαξαν. Μόλις ο ίδιος μπήκε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, διαπίστωσε ότι αυτή του η συνήθεια, θα το κράταγε μακριά από την επιτυχία Έτσι την σταμάτησε. «Μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να την σταματήσω», λέει. Σημασία έχει ότι το έκανε, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Και ο Elon Musk όμως έκανε τις δικές του αλλαγές στην καθημερινότητα του. Η ίσως σημαντικότερη; Η απεξάρτηση του από τον καφέ. Ο γνωστός επιχειρηματίες κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες καφέ, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος σε συνεντεύξεις του. Πλέον έχει περιορίσει δραστικά τον καφέ που πίνει καθημερινά. Παρά το γεγονός ότι δουλεύει περίπου 120 ώρες την εβδομάδα, προσπαθεί να τα καταφέρνει χωρίς την βοήθεια του καφέ.

Η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης είναι κακή για τον οργανισμό. Και μπορεί να σου δημιουργήσει έντονη νευρικότητα και στρες. Φαίνεται ότι ο Musk το κατάλαβε και έλαβε τις αποφάσεις του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =