αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο γυναίκες που άφησαν τις θέσεις τους σε Bloomberg και Facebook για να ιδρύσουν τη δική τους startup

Οι δύο γυναίκες που άφησαν τις θέσεις τους σε Bloomberg και Facebook για να ιδρύσουν τη δική τους startup

Πόσοι, άραγε, θα αφήνανε μια ακριβοπληρωμένη θέση εργασίας στο Bloomberg ή στο Facebook, για να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση; Δύο νεαρές γυναίκες το τόλμησαν. Πρόκειται για την Mia Saini, η οποία ήταν ρεπόρτερ στο γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο και την Laura Lisowski Cox, που δούλευε στο τμήμα μάρκετινγκ του Facebook.

Η «σπίθα» για την μεγάλη κίνηση, άναψε από ένα τυχαίο γεγονός. Η Mia Saini παρατήρησε ότι πολλές φορές ο άντρας της χρησιμοποιούσε τις κρέμες προσώπου που αγόραζε η ίδια. «Αυτό μου δημιούργησε κάποιες σκέψεις. Καταρχήν, έπρεπε να αναπληρώνω τα προϊόντα μου πολύ γρήγορα. Και τα γυναικεία προϊόντα είναι 5 φορές πιο ακριβά από των ανδρών. Επίσης, ο άντρας μου κατέληγε να μυρίζει σαν κορίτσι. Και το πιο ουσιαστικό είναι ότι δεν έκανε καλή δουλειά βάζοντας τις δικές μου κρέμες αφού άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικούς τύπος δέρματος» εξηγεί η πρώην ρεπόρτερ μιλώντας στο CNBC.

Έκανε τη σχετική συζήτηση με τις φίλες της και διαπίστωσε ότι αυτό γινόταν… και σε άλλα σπίτια. Μια από τις φίλες της, έτυχε να είναι η Laura Lisowski Cox, η οποία τότε εργαζόταν ήδη στο Facebook. Κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη ιδέα για να δημιουργήσουν τη δική τους ιδιαίτερη startup. Το έκαναν τελικά την άνοιξη του 2015, όταν δημιούργησαν την Oars + Alps. Ένα brand που παρέχει προϊόντα για την περιποίηση της αντρικής επιδερμίδας.

Αρκετά ρισκαδόρικη κίνηση, θα σκεφτεί κάποιος. Στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Αφού μιλάμε για μια βιομηχανία που έχει αξία 6,3 δισ. δολάρια και είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη, όπως λέει η Mia Saini. Οι δύο γυναίκες έχουν εστιάσει αποκλειστικά σε αυτό, πωλούν τα προϊόντα τους Online και διαθέτουν προσιτές τιμές. Και η εταιρία πάει πολύ καλά μέχρι σήμερα, με τις δύο ιδρύτριες να δηλώνουν ικανοποιημένες.

Πως είναι όμως η startup ζωή; «Δουλεύουμε πολύ περισσότερο τώρα. Αλλά δεν το βλέπουμε σαν δουλειά. Είναι διασκεδαστικό. Και βλέπεις άμεσα τα αποτελέσματα» σημειώνει η Lisowski Cox. «Η startup ζωή είναι απρόβλεπτη, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι μια τρομερή εμπειρία» λέει η Saini.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =