αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι δύο Έλληνες travelers που έφτιαξαν το δικό τους blog, εντοπίζουν οικονομικά ταξίδια και στα προτείνουν

Οι δύο Έλληνες travelers που έφτιαξαν το δικό τους blog, εντοπίζουν οικονομικά ταξίδια και στα προτείνουν

Λένε ότι οι ιδέες υπάρχουν παντού γύρω μας. Ένα ταξίδι με προορισμό την Σαντορίνη -και κόστος εισιτηρίων στα μόλις 5 ευρώ- ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί η κοινότητα των Greek Travelers (blog και Facebook Page). Η αρχική ιδέα ήταν του Λεωνίδα Δάμου ο οποίος πήρε αφορμή από εκείνο το ταξίδι στην Σαντορίνη για να φτιάξει το blog. Στην συνέχεια, σε ένα ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία γνώρισε τον Σπύρο Κουρδούτη και συνεχίζουν μαζί το project.

Μέσα από την κοινότητα που έχουν δημιουργήσει, δίνουν προτάσεις για φθηνά ταξίδια σε εντυπωσιακούς προορισμούς. Μάλιστα, εδώ και κάποιους μήνες προσφέρουν επίσης την ευκαιρία σε άλλους ταξιδιώτες να μαζευτούν, να γνωριστούν και να πάνε ένα ταξίδι οργανωμένο από την ομάδα των Greek Travelers.

Οι Λεωνίδας Δάμος Σπύρος Κουρδούτης μιλούν στο It’s Possible για το πως εντοπίζουν τα φθηνά ταξίδια, πως κατάφεραν να αναπτύξουν μια Facebook Page με πάνω από 88 χιλ. likes ξεκινώντας από το μηδέν, ενώ εξηγούν τι προορισμούς προτιμούν τελικά οι Έλληνες.

Μια παρέα φίλων που αποφάσισε να φτιάξει ένα ταξιδιωτικό blog. Πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Οι Greek Travelers είναι μια παρέα δύο φίλων ο Λεωνίδας και ο Σπύρος που γνωρίστηκαν σε ένα ταξίδι και αποφάσισαν να συνεχίσουν την ιδέα του πρώτου και να μοιράσουν το πάθος και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους με άλλους. Όλο αυτό ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, και συγκεκριμένα λίγο πριν το 15αυγουστο όπου έγινε και το πρώτο ποστ στη σελίδα. Οι πρώτοι μας ακόλουθοι ήταν οι φίλοι μας στο Facebook, μετά οι φίλοι των φίλων τους και πάει λέγοντας. Αυτή την στιγμή είμαστε μια μεγάλη παρέα 88.000 και ατόμων που λατρεύουμε τα low budget ταξίδια και οι περισσοτεροι απο αυτους μας παρακολουθούν φανατικά.

Η ιδέα λοιπόν ήρθε από ένα ταξίδι του Λεωνίδα με την Ryanair στη Σαντορίνη με το κόστος των αεροπορικών να είναι μόλις 5€ με επιστροφή.

Στην συνέχεια, σε ένα ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία γνωριστήκαμε μεταξύ μας και αμέσως καταλάβαμε ότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και έτσι συνεχίζουμε την σελίδα μαζί. Μάλιστα, εκείνο το ταξίδι εστίαζε στους solo travelers. Πρόκειται γενικά για ένα ακριβό ταξίδι, και έτσι προέκυψε η ιδέα να γίνει μια ανάρτηση στην σελίδα, που να καλεί άτομα τα οποία θέλουν να ταξιδέψουν προς τα εκεί. Στόχος ήταν να πάμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε τα έξοδα. Στο inbox της σελίδας έγινε ένας μικρός χαμός, με πάνω από 150 άτομα να δηλώνουν συμμετοχή. Τελικά επιλέχτηκαν 15 άτομα και το ταξίδι έγινε τον Νοέμβριο του 2018.

Παρακάτω θα δείτε και το βίντεο από το ταξίδι μας αυτό.

https://youtu.be/q38eh1RYdvw

Βλέπουμε ότι στο blog σας δημοσιεύετε ταξιδιωτικά πακέτα και μάλιστα σε αρκετά χαμηλές τιμές. Πως τα εντοπίζετε;

Πολλοί θα νομίζουν πως έχουμε κάποιο πρόγραμμα που εντοπίζει αυτόματα τις προσφορές για εμας, κάτι που δεν ισχύει. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπαίνουμε καθημερινά σε όλες τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών και ψάχνουμε για φθηνά εισιτήρια. Μεγάλη βοήθεια επισης είναι και οι μηχανές αναζήτησης αλλά και άλλα παρόμοια site του εξωτερικού που παρακολουθούμε συνέχεια και παίρνουμε ιδέες.

Έχετε συγκεντρώσει πάνω από 88 χιλ. likes στην Facebook Page σας. Με ποιον τρόπο καταφέρατε να μαζέψετε όλο αυτό το κοινό ξεκινώντας από το μηδέν;

Πιστεύουμε επειδή είναι κάτι πρωτότυπο και ίσως το μοναδικό παρόμοιο blog του είδους στην Ελλάδα, γιαυτο και έχει και αυτή την μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Έτοιμη συνταγή να μαζέψεις τόσο μεγάλο κοινό δεν υπάρχει, μόνο αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα σου αλλά και να αγαπάς αυτό που κανεις. Για εμάς είναι πάθος. Πάθος για ταξίδια, πάθος για γνωριμίες με άτομα που μοιράζονται τα ίδια όνειρα και πάθος για ανακάλυψη του καινούριου και του διαφορετικού.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε επίσης και το γεγονός πως οι ταξιδιωτικές προτάσεις που ανεβάζουμε είναι πάρα πολύ οικονομικες, σχεδόν μισή τιμή από τα πακέτα που θα έβρισκε καποιος σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.

Βέβαια στο νέο μας project, τα ομαδικά ταξίδια, αυτό που μετράει πάνω απ’όλα είναι η αμεσότητα μας, το ότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πριν το ταξίδι και έτσι πάμε στον προορισμό μας σα να γνωριζόμαστε καιρό. Μικρές αλλα σημαντικές λεπτομέρειες που φέρνουν την επιτυχία μας.

Με βάση την εικόνα που έχετε, τι ταξίδια προτιμούν τελικά οι Έλληνες; Σε ότι αφορά τους προορισμούς, το μπάτζετ και τα άλλα δεδομένα που αφορούν ένα ταξίδι.

Οι Έλληνες και ο περισσότερος κόσμος πλέον προτιμούν κυρίως φθηνούς οικονομικούς προορισμούς χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον προορισμό. Αν σε κάποιον δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει σε έναν μη δημοφιλή προορισμό όπως π.χ. το Πόζναν της Πολωνίας με λιγότερο από 100€ για αεροπορικά και διαμονή θα το κάνει.

Εκτός από ευρωπαϊκούς προορισμούς βέβαια, που συνήθως είναι πάντα πιο οικονομικοί, ο Έλληνας ψάχνει κάτι διαφορετικό,  πιο “δύσκολο” και πιο περιπετειώδες. Εκτός από ευρωπαϊκούς προορισμούς λοιπόν, χώρες όπως η Ταϊλάνδη, το Μαρόκο, η Ιορδανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει πολύ αρεστές και για καλή μας τύχη πολύ προσιτές. Το budget παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά όπως γνωρίζει κάθε έμπειρος ταξιδιώτης, κάθε προορισμός μπορεί να γίνει budget με τις κατάλληλες επιλογές και την ανάλογη έρευνα. Και επειδή οι έλληνες είναι έμπειροι ταξιδιώτες, οι έρευνες δείχνουν πως τέτοιοι προορισμοί έχουν γίνει πολύ δημοφιλής για το ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό.

Πόσες ώρες εργάζεστε για το blog; Και επίσης, είναι η βασική σας δουλειά αυτή τη στιγμή ή λειτουργεί ως παράλληλο project;

Δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως εργασία, αλλά χόμπι, γι’αυτο και σχεδόν όλο μας τον ελεύθερο χρόνο το αφιερώνουμε στην σελίδα, διότι είναι κάτι που μας αρέσει. Μας αρέσει να βοηθάμε τον κόσμο που μας στέλνει μηνύματα με απορίες και ερωτήσεις  Και οι δυο εργαζόμαστε σε «κανονικές» δουλειές αυτή την στιγμή, αλλά έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μας για να ταξιδεύουμε και να ασχολούμαστε με την σελίδα.

Έχουμε αρκετά σχέδια για το μέλλον έτσι ώστε πέρα από μια επιτυχημένη σελίδα να γίνει μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα που θα προσπαθήσει να αλλάξει την έννοια του ταξιδεύω για τον Έλληνα.

Τι χρειάζεται να προσέξει κάποιος, για να καταφέρει να κάνει οικονομικά ταξίδια;

Έχουμε παρατηρήσει πως άμα κανεις κρατηση στα αεροπορικά εισιτήρια τις καθημερινές από Τρίτη έως Πέμπτη συνήθως είναι πιο οικονομικά απ’ότι τα Σαββατοκύριακα. Αυτό συμβαίνει διότι η μεγαλύτερη κίνηση στις ιστοσελίδες των αεροπορικών παρατηρείται τα σαββατοκύριακα που δεν δουλεύει ο κόσμος και έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο, γιαυτο και οι αεροπορικές ανεβάζουν τότε τις τιμές.

Ο σημαντικότερος όμως κανόνας για να ταξιδεύεις φθηνά είναι η περίοδος που θα πραγματοποιήσεις το ταξίδι. Οσο πιο low season ταξιδεύεις τόσο πιο οικονομικά θα βρεις αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή. Η περίοδος αυτή είναι ο χειμώνας όπου ταξιδεύει ο λιγότερος κόσμος.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 13 =