αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο Έλληνες που μετέτρεψαν τα μέταλλα παλιών μαχητικών αεροσκαφών σε ανοιχτήρια και μπρελόκ

Οι δύο Έλληνες που μετέτρεψαν τα μέταλλα παλιών μαχητικών αεροσκαφών σε ανοιχτήρια και μπρελόκ

Τεμαχισμένα και παραμελημένα μέταλλα παλιών αεροσκάφων ή, µε άλλα λόγια, υπερκράµατα τιτανίου τα οποία, αντί να καταλήξουν σε ειδικά χυτήρια, γίνονται ανοιχτήρια, µπρελόκ, µαχαίρια και διακοσµητικά γραφείου. Ο Πορφύριος και ο Βασίλης ίδρυσαν την Jetk., η οποία δραστηριοποιείται στον τοµέα της Αναβαθµιστικής Ανακύκλωσης Πτερυγίων από Αεροκινητήρες Μαχητικών Αεροσκαφών, στις αρχές του 2018, ύστερα από µια επιτυχηµένη καµπάνια crowfunding στο Indiegogo κατά την οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν 12.000 ευρώ.

Χρησιµοποιώντας πτερύγια από κινητήρες µαχητικών αεροσκαφών, τους οποίους ανακυκλώνουν “µε έναν ειδικό αναβαθµιστικό τρόπο”, φτιάχνουν τα προϊόντα τους τα οποία πουλούν µέσω του e-shop τους σε 26 διαφορετικές χώρες του κόσµου, µε κυριότερες την Αγγλία, την Αµερική, τη Γερµανία και την Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το Forbes, τα τελικά προϊόντα της Jetk. είναι µοναδικά, καθώς κουβαλάνε πάνω τους ιστορίες από πραγµατικές πτήσεις πάνω από το Αιγαίο, αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά µια οµάδα ανθρώπων, των πιλότων της ελληνικής Πολεµικής Αεροπορίας, ανθρώπων που ρίσκαραν τη ζωή τους καθηµερινά όλα τα τελευταία χρόνια, ανθρώπων που είναι σε ένα επάγγελµα που για πολλούς αντιπροσωπεύει στοιχεία όπως η δύναµη, η αδρεναλίνη και η προηγµένη τεχνολογία.

Η Jetk. έχει επενδύσει στις σχέσεις της µε εταιρικούς πελάτες (B2B) όπως αεροπορικές ή ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ στην παρούσα φάση η οµάδα της βρίσκεται στην Αγγλία µε στόχο να βελτιώσει τη σχέση της µε τις τοπικές αγορές. Παράλληλα, η σειρά προϊόντων της Jetk. εµπλουτίζεται και από µια συλλογή µε υλικά και ιστορίες που προέρχονται από τον κόσµο της θάλασσας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =