αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δικαιολογίες σε κρατούν πίσω. Και εδώ είναι 4 τρόποι για να τις κόψεις

Οι δικαιολογίες σε κρατούν πίσω. Και εδώ είναι 4 τρόποι για να τις κόψεις

Ναι, όλοι έχουμε βρει δικαιολογίες για να μην κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Εξάλλου, το κρεβάτι σου είναι εξαιρετικά άνετο, ο καιρός έξω είναι άσχημος και υπάρχουν τόσα καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να σηκώνεσαι την αυγή για να κάνεις γυμναστική – καλύτερα λίγο παραπάνω ύπνος!

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά μερικές φορές απλά δεν θέλουμε να το κάνουμε. Και λέμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε τη δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Ξεκινήστε με μια απλή ερώτηση, εάν θέλετε να καταλάβετε πώς να σταματήσετε τις δικαιολογίες: Γιατί εξαρχής λέω δικαιολογίες; Τι είναι αυτό που σας κάνει να αποφεύγετε την Χ δραστηριότητα; Σίγουρα, η δουλειά μπορεί να είναι δυσάρεστη και βαρετή, αλλά πρέπει να γίνει. Δεν φεύγει. Μήπως νιώθετε ότι δεν έχετε κίνητρο; Δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις; Κουραστήκατε από το ίδιο μονότονο μοτίβο; Δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που ελπίζατε;

Φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας; Είναι ΟΚ! Λίγος φόβος και άγχος είναι απολύτως φυσιολογικά όταν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο άγνωστο.

Η αλλαγή είναι συχνά τρομακτική. Ο εντοπισμός της πηγής του προβλήματος θα διευκολύνει πολύ την εφαρμογή των παρακάτω συμβουλών για την επίλυση του προβλήματος. Εδώ είναι 4 τρόποι για να κόψεις τις δικαιολογίες.

1. Εξέτασε ξανά τι σημαίνει αποτυχία

Λίγοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο πετυχαίνουν χωρίς να αποτυγχάνουν στη διαδρομή. Το πρόβλημα: Τόσοι πολλοί άνθρωποι βλέπουν την αποτυχία ως το τέλος του ταξιδιού τους. Αλλά δεν βλέπουν και δεν προσεγγίζουν έτσι την αποτυχία οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Η αποτυχία είναι μια μαθησιακή εμπειρία, που σου δίνει σοφία που δεν μπορείς να αποκτήσεις από ένα βιβλίο. Χρειάζεσαι προσωπική εμπειρία. Η αποτυχία είναι μόνο ένα κομμάτι σε μια πολύ μεγαλύτερη πορεία προς την επιτυχία. Μην το φοβάσαι.

2. Προσεγγίστε τον φόβο με περιέργεια

Η περιέργεια είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να έχετε κίνητρα και να προχωράτε μπροστά. Βοηθά επίσης να διώξετε τον φόβο που προέρχεται από την προσπάθεια να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας εστιάζοντας σε οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά και προσπαθήστε να σκεφτείτε τι μπορεί να πάει καλά. Και τα δύο ισχύουν εξίσου, εξάλλου. Αλλά είναι τόσο εύκολο να εμπλακούμε σε διαδικασίες αρνητικής σκέψης και μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε καν ότι το κάνουμε. Αλλά σίγουρα μας σαμποτάρει.

3. Μη συγκρίνετε την πρόοδό σας με άλλους

 Ναι, θα υπάρξουν άνθρωποι που είναι πολύ καλύτεροι από εσάς. Θα είναι πιο εμφανίσιμοι, πιο επιδέξιοι, πιο έξυπνοι, σε καλύτερη φόρμα, θα βγάζουν περισσότερα χρήματα. Αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει εσύ και η πρόοδός σου. Κάθε βήμα που κάνετε, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας. Αλλά δεν θα κάνετε βήματα όταν βρίσκετε δικαιολογίες για να μην προχωρήσετε. Μην κοιτάτε άλλους ανθρώπους με την πρόθεση να… γκρεμίσετε τον εαυτό σας ή να συγκρίνετε τη δουλειά σας με τη δική τους.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε έμπνευση από άλλους ανθρώπους που έχουν πετύχει αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε. Μπορεί να βρείτε έμπνευση ή γνώση μέσα από τη διαδρομή τους, και που μπορεί να σας βοηθήσει στο ταξίδι σας. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας ανταγωνιζόμενοι άλλους ανθρώπους. Θα είσαι πάντα πίσω από κάποιον. Ετσι λειτουργεί ο κόσμος.

4. Βγάλε παλιές συνήθειες, βάλε νέες

Οι καλές συνήθειες είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται μια ευτυχισμένη ζωή. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής βασίζεται σε μικρά, σταδιακά κέρδη, μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να το κάνετε αν βρίσκεστε δικαιολογίες για να μην κάνετε τη δουλειά. Οι στόχοι που θέλετε να επιτύχετε και οι αλλαγές που θέλετε να κάνετε πρέπει να είναι χαραγμένοι στις συνήθειές σας. Και αυτό είναι κάτι που είναι καλύτερο να ξεκινήσει νωρίτερα, παρά αργότερα. Είναι δύσκολο να καταργήσετε παλιές ανθυγιεινές συνήθειες και να τις αντικαταστήσετε με νέες. Αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το προσεγγίσετε αυτό. Απλώς ξεκινήστε αντικαθιστώντας μια κακή συνήθεια με μια νέα καλή συνήθεια. Αφού επικρατήσει αυτή η καλή συνήθεια, αντικαταστήστε μια άλλη κακή συνήθεια με μια άλλη καλή συνήθεια κ.ο.κ. Οι σωστές συνήθειες δεν σου αφήνουν περιθώρια για δικαιολογίες. Χτίσε τις συνήθειες σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θες να βρεις σε τι είσαι καλός; Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να το ανακαλύψεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − four =