αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι διαφορές που έχουν οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία, σε σύγκριση με αυτούς που αποτυγχάνουν

Οι διαφορές που έχουν οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία, σε σύγκριση με αυτούς που αποτυγχάνουν

Αρκετοί λένε, βλέποντας τα πράγματα σε μια πιο απλή μορφή, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που πετυχαίνουν και αυτοί που αποτυγχάνουν. Αφήνοντας στην άκρη τους εξωτερικούς παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους, είναι δεδομένο ότι οι επιλογές του καθενός μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δες το απλό παράδειγμα, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης: Μπορεί να πας σε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Να δεις δύο μαγαζιά εστίασης, ίδιου τύπου, το ένα δίπλα στο άλλο. Το πρώτο μπορεί να είναι γεμάτο από κόσμο, ενώ το δεύτερο άδειο. Και τα δύο δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή, στην ίδια αγορά, στο ίδιο οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, το ένα προφανώς κάνει κάτι καλύτερα, σε σχέση με το άλλο. Είναι οι επιλογές και η τακτική που ακολουθεί ο καθένας, οι οποίες μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Στο παρακάτω γράφημα, παρουσιάζονται με απλά λόγια μερικές διαφορές που έχουν οι πετυχημένοι και οι αποτυχημένοι άνθρωποι. Αν για παράδειγμα, θέτεις στόχους και πλάνα ζωής, μιλάς για τις ιδέες σου, λαμβάνεις συνεχώς νέες γνώσεις και είσαι χαρούμενος με την επιτυχία των άλλων, τότε είσαι στην πρώτη κατηγορία. Από την άλλη, αν κοιτάς κάθε ημέρα τηλεόραση, κάνεις συνεχώς κριτική στους άλλους, και φοβάσαι την αλλαγή, τότε μάλλον είσαι στη δεύτερη κατηγορία.

http://www.dailyinfographic.com/wp-content/uploads/2015/10/Successful-Unsuccessful-Infographic-modified_v01.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =