αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι διαφορές μεταξύ των «απασχολημένων» και των παραγωγικών ανθρώπων

Οι διαφορές μεταξύ των «απασχολημένων» και των παραγωγικών ανθρώπων

Ίσως έχεις κάποιον φίλο που το κάνει συνέχεια. ‘Η (ακόμα χειρότερα) μπορεί να είσαι εσύ. Μπορεί, δηλαδή, να έχεις αυτό το προφίλ: Να σου προτείνουν φίλοι και γνωστοί να πάτε για έναν καφέ, μια βραδινή έξοδο ή μια εκδρομή, και η απάντηση σου να είναι αρνητική. Γιατί πάντα… έχεις δουλειά. Δεν μοιάζει τόσο παράξενο. Στην γρήγορη εποχή που ζούμε, οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε πολλές ώρες την ημέρα. Συχνά, τυχαίνει να υπάρχει δουλειά ακόμα και στα Σαββατοκύριακα ή αργίες.

Το αποτέλεσμα είναι να μοιάζεις πάντα ως ο «υπερβολικά απασχολημένος τύπος», ο οποίος δεν ξεκολλάει σχεδόν ποτέ από την δουλειά του, και απαντά αρνητικά σε κάθε άλλο κάλεσμα που του γίνεται. Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι το να είσαι μόνιμα απασχολημένος είναι ένα δείγμα… επαγγελματικής επιτυχίας. Η πραγματικότητα όμως είναι μάλλον διαφορετική.

Το να είσαι μόνιμα απασχολημένος δεν κάνει τη διαφορά. Στο παρακάτω γράφημα, θα δεις τις διαφορές ανάμεσα στους απασχολημένους και στους παραγωγικούς ανθρώπους. Κάποια highlights:

Οι απασχολημένοι άνθρωποι πιάνουν κάθε δουλειά που προκύπτει. Οι παραγωγικοί άνθρωποι ξέρουν τη διαφορά ανάμεσα στο «επείγον» και το «σημαντικό».

Οι απασχολημένοι άνθρωποι κάνουν multitasking. Οι παραγωγικοί εστιάζουν σε ένα πράγμα τη φορά

Οι απασχολημένοι άνθρωποι… καταρρέουν πάνω στα γραφεία τους. Οι παραγωγικοί ξέρουν πότε να κάνουν διάλειμμα.

https://www.incimages.com/uploaded_files/inlineimage/630x0/162139_BUSY%20PRODUCTIVE_2_121517_50688.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 2 =