αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι διαφορές ανάμεσα στους παραγωγικούς και στους απασχολημένους ανθρώπους

Οι διαφορές ανάμεσα στους παραγωγικούς και στους απασχολημένους ανθρώπους

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να είσαι πάντα απασχολημένος, σημαίνει ότι είσαι και παραγωγικός. Έχουν ως πρώτο στόχο να δουλεύουν… όσο περισσότερες ώρες γίνεται- και θεωρούν ότι αυτό θα τους εξασφαλίσει την επιτυχία. Αυτό είναι ένα λάθος μονοπάτι.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει ένα γράφημα του Conor Neill. Το οποίο εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στους παραγωγικούς και στους απασχολημένους ανθρώπους. Το ζητούμενο είναι φυσικά να είσαι στην πρώτη κατηγορία.

https://www.incimages.com/uploaded_files/inlineimage/630x0/162139_BUSY%20PRODUCTIVE_2_121517_50688.png

Ας δούμε μερικά points: Πρώτα από όλα, μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα. Οι απασχολημένοι άνθρωποι προσπαθούν να χωρέσουν όσα περισσότερα πράγματα γίνεται μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα τους. Αντίθετα, οι παραγωγικοί άνθρωποι κάνουν στοχευμένες κινήσεις. Βάζουν στην to-do λίστα τους μόνο όσα θεωρούν σημαντικά.

Οι απασχολημένοι άνθρωποι «αναπηδούν» από εργασία σε εργασία. Οι παραγωγικοί άνθρωποι γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ «επείγοντος» και «σημαντικού». Οι δεύτεροι εστιάζουν σε αυτά που έχουν πραγματική σημασία. Και δεν «σπάνε» τις ώρες τους προσπαθώντας να κάνουν οτιδήποτε νέο προκύψει.

Αυτοί που είναι απασχολημένοι, βλέπουν την προσοχή τους να αποσπάται συνεχώς. Ελέγχουν τα email τους υποχρεωτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και διακόπτονται κάθε φορά που κουδουνίζει το τηλέφωνό τους. Και αυτό μπορεί πραγματικά να κάνει τον εγκέφαλο κάποιου πιο αργό, όπως σημειώνει το inc.com. Τι κάνουν οι παραγωγικοί άνθρωποι; Δημιουργούν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τσεκάρουν, για παράδειγμα, τα emails τους μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, στη διάρκεια της ημέρας.

Οι παραγωγικοί άνθρωποι εστιάζουν, οι απασχολημένοι αναλώνονται στο multitasking. Οι απασχολημένοι προσπαθούν να κάνουν 15 πράγματα ταυτόχρονα. Έχουν ανοίξει αρκετές καρτέλες και έγγραφα στον υπολογιστή τους, ενώ ελέγχουν συνεχώς το ημερολόγιό τους. Οι παραγωγικοί τύποι δίνουν έμφαση στην εκτέλεση εργασιών που έχουν μεγαλύτερη σημασία όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Οι απασχολημένοι άνθρωποι είναι… κολλημένοι στα γραφεία τους. Οι παραγωγικοί ξέρουν πότε να κάνουν διάλειμμα. Οι απασχολημένοι άνθρωποι σπάνια κάνουν διαλείμματα. Στην πραγματικότητα, μισούν τα διαλείμματα που πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος… για να χάσεις χρόνο. Από την άλλη μεριά οι παραγωγικοί άνθρωποι ξέρουν πότε να κάνουν ένα break, να πάνε μια βόλτα και να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Αυτοί ξέρουν ότι μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, αν αφήνουν τον εγκέφαλο τους να ξεκουράζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =