αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι γιορτές κοντεύουν. Και εδώ είναι 4 tips για να «αποσυνδεθείς» από τη δουλειά

Οι γιορτές κοντεύουν. Και εδώ είναι 4 tips για να «αποσυνδεθείς» από τη δουλειά

Για αρκετούς ανθρώπους είναι δύσκολο να «αποσυνδεθούν» από τη δουλειά. Ακόμα και τις ημέρες των γιορτών. ‘Η το καλοκαίρι. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο αν μιλάμε για κάποιον επιχειρηματία ή startupper. Ο όγκος δουλειάς είναι πολύς, και τα deadlines πιέζουν.

Αν πάντως θέλεις να «αποσυνδεθείς», πρέπει να κινηθείς σωστά. Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Και εδώ σου παρουσιάζουμε 4 απλά tips για να μείνεις για λίγο μακριά από την δουλειά.

1# «Αποσυνδέσου». Ίσως τα παλαιότερα χρόνια ήταν πιο εύκολο αν μείνεις μακριά από την δουλειά. Όλα τα «εργαλεία» ήταν στο γραφείο σου, άρα αν δεν πήγαινες εκεί, ουσιαστικά δεν μπορούσες να δουλέψεις, ούτε να έχεις κάποια αναλυτική ενημέρωση για θέματα της δουλειάς. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Τσεκάρουμε συνεχώς τα emails μας ακόμα και από το smartphone μας. Βλέπουμε ειδοποιήσεις στα social media, είμαστε μέσα σε εταιρικά chats. Όλα αυτά σε κρατούν κολλημένο με τη δουλειά. Η λύση; Αποφάσισε να «αποσυνδεθείς» για κάποιες ημέρες από οτιδήποτε έχει να κάνει με την δουλειά. Ναι, άσε το εταιρικό email στην άκρη…

2# Κάνε πλάνο για μετά τις γιορτές. Ένα ακόμα άγχος που έχουν πολλοί επιχειρηματίες, είναι το πως θα καλύψουν το χαμένο έδαφος, αν δεν εργαστούν στις γιορτές. Αυτό το άγχος μπορεί να μειωθεί δραστικά, αν κάνεις ένα πλάνο για μετά τις γιορτές. Έτσι ώστε να νιώσεις ότι όλα είναι υπό έλεγχο, και θα καταφέρεις να ισορροπήσεις τα δεδομένα αμέσως μετά την επιστροφή στην δουλειά.

3# Κανόνισε άλλες δραστηριότητες. Κάποιοι κάνουν ένα λάθος- και όχι μόνο σε περιόδους διακοπών. Πέφτουν με τα μούτρα στην δουλειά, και θα πάνε π.χ. μια βόλτα μόνο… αν τύχει. Θα πάνε διακοπές μόνο… αν τύχει. Θα ασχοληθούν με ένα χόμπι μόνο… αν τύχει. Και το αποτέλεσμα: Συνήθως δεν τυχαίνει. Και μένουν μόνο στην δουλειά. Πρέπει να κινητοποιηθείς και να κανονίσεις άλλες δραστηριότητες πέρα από τη δουλειά. Να πάρεις το πρόγραμμα στα χέρια σου και να μην το αφήσεις να σε οδηγήσει αυτό. Μίλα με φίλους και δες τι θα κάνετε μαζί στις γιορτές. Αν η προτεραιότητα σου είναι μόνο η δουλειά, θα καταλήξεις να δουλεύεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

4# Πάρε το απόφαση. Καλές όλες οι συμβουλές, αλλά το βασικότερο όλων είναι να το πάρεις απόφαση ότι δεν θα δουλέψεις μέσα στις γιορτές ‘Η τουλάχιστον σε κάποιες ημέρες, μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο. Ακόμα κι αν νιώθεις ότι… το project σου σε χρειάζεται, κλείσε το laptop. Πολλές φορές οι επιχειρηματίες και γενικότερα όσοι κάνουν «δουλειές καριέρας» θεωρούν ότι θα καταστραφούν αν δεν ξυπνήσουν ένα πρωί για να δουλέψουν. Στην πραγματικότητα, καμία καριέρα και κανένα project δεν καταστράφηκε επειδή δεν δουλέψαμε 1,2 ή 3 ημέρες. Δεν κάνει αυτό τη διαφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 8 =