αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Βρετανοί ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Χαμένος θεωρείται ήδη ο Μάιος

Οι Βρετανοί ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Χαμένος θεωρείται ήδη ο Μάιος

Η τοποθέτηση της Ελλάδας στην «πορτοκαλί» ζώνη για το Ηνωμένο Βασίλειο φέρνει ακυρώσεις στις κρατήσεις τον τουριστών. Τη δύσκολη κατάσταση που προκύπτει λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού περιγράφουν οι ίδιοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες.

«Ενώ υπήρχε μια κινητικότητα και ένα πολύ υψηλό ενδιαφέρον των Βρετανών να επισκεφτούν τη χώρα μας, αυτό έχει παγώσει, έχουμε ακυρώσεις, τα γκρουπ δεν ολοκληρώνονται. Θα πάμε σε τουρισμό της τελευταίας στιγμής και εμείς δεν θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε γιατί θέλει χρόνο, χρειάζεται προετοιμασία να οργανώσουμε τα γκρουπ. Γιατί δουλειά του πράκτορα είναι να φιλοξενεί μια οντότητα ανθρώπων, να τους ξεναγεί κλπ. Θα πάμε λοιπόν σε μεμονωμένες κρατήσεις» τονίζει η κ. Αλιφραγκή, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Μάλιστα όπως λέει αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μία χρονιά με μηδενικά έσοδα και πλέον ο Μάιος δεν γεννά προσδοκίες στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Στο Ιόνιο κάθε χρόνο η τουριστική κίνηση από τους Βρετανούς ταξιδιώτες κυμαίνεται στο 65 -70%. Οι ακυρώσεις που έχουμε είναι πάρα πολλές. Τα ξενοδοχεία έχουν να λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2019. Πλέον ευχόμαστε για κίνηση τον Ιούλιο. Ο εμβολιασμός σίγουρα βοηθά, είναι ένα παράθυρο, όμως δεν φτάνει. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όποιο λάθος γίνει τώρα θα είναι καταστροφικό για τη χώρα μας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Τιμοθεάτος.

Πηγή: Flash.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twelve =