αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι «βιονικοί Ολυμπιακοί» γίνονται στην Ελβετία. Και τι είναι αυτό;

Οι «βιονικοί Ολυμπιακοί» γίνονται στην Ελβετία. Και τι είναι αυτό;

Προωθείται ως οι «βιονικοί Ολυμπιακοί»: Τον επόμενο μήνα, διαγωνιζόμενοι από όλο οτν κόσμο, χρησιμοποιώντας ρομποτικούς εξωσκελετούς, ηλεκτρονικούς βραχίονες, αυτοκινούμενα αναπηρικά καροτσάκια και άλλα τεχνολογικά μέσα για άτομα με ειδικές ανάγκες, θα διαγωνιστούν στο πρώτο Cybathlon του κόσμο.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, η διοργάνωση, κοντά στη Ζυρίχη, προορίζεται να καταδείξει πώς άνθρωποι με τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να βοηθηθούν από τεχνολογικά μέσα στην καθημερινή τους ζωή.

Στη διοργάνωση θα μετέχουν 50 ομάδες από όλο τον κόσμο, και τα «αθλήματα» περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως το κόψιμο ψωμιού, το ανέβασμα σε άλλο όροφο και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

Το Cybathlon διοργανώνει το ελβετικό πανεπιστήμιο ETH Zurich και μεταξύ άλλων αποσκοπεί στο να ενθαρρυνθούν μηχανικοί να αναπτύξουν μέσα που βοηθούν τα άτομα με αναπηρίες.

Επίσης, επιδιώκεται και η μείωση κόστους, καθώς τα περισσότερα υψηλής τεχνολογίας βιονικά μέλη που χρησιμοποιούνται σήμερα μπορεί να παρουσιάζουν μεγάλη ευελιξία, αλλά τα κόστη τους είναι ιδιαίτερα υψηλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − sixteen =