αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι λένε ότι πρέπει να έχεις 6 καθημερινές συνήθειες αν θες να γίνεις πετυχημένος

Οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι λένε ότι πρέπει να έχεις 6 καθημερινές συνήθειες αν θες να γίνεις πετυχημένος

Δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην επιτυχία. Και σίγουρα δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα. Πολλές φορές εστιάζουμε σε «μεγάλες κινήσεις» που πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε στους στόχους μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «μικρά» πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό λένε αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι σαν τον Elon Musk και τον Warren Buffett. Το CNBC παραθέτει 6 απλές συνήθειες που πρέπει να βάλεις στο καθημερινό πρόγραμμα σου, για να γίνεις πετυχημένος. ‘Η έστω βάλε όσες περισσότερες από αυτές μπορείς.

1# Διάβασε ένα βιβλίο καθημερινά. Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν το διάβασμα μέσα στο πρόγραμμα τους. Όσο φορτωμένη κι αν είναι η καθημερινότητα τους, θα βρουν χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Έτσι αποκτούν νέες γνώσεις και «καθαρίζουν» το μυαλό τους.

2# Βγες έξω από την ζώνη άνεσης σου. Μπορείς να το κάνεις καθημερινά. Αν, για παράδειγμα, νιώθεις άβωλα να κάνεις δημόσιες ομιλίες, φρόντισε να είσαι ο πρώτος που θα μιλήσει στο επόμενο ομαδικό meeting. Κάνε μικρά βήματα προς τον στόχο σου. Ακόμα κι αν νιώσεις άβολα. Έτσι θα καταφέρεις να πας στο next level.

3# Γυμναστική. Επιχειρηματίες όπως ο Richard Branson κάνουν γυμναστική αμέσως μόλις ξυπνούν. Και μετά ξεκινούν την δουλειά. Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να σου δώσει ενέργεια για τις δύσκολες ημέρες. Ενώ παράλληλα διατηρείς μια καλή υγεία.

4# Δώσε στους άλλους. Εντάξει, το κάνει ο Bill Gates με το Ίδρυμα του. Αλλά δεν χρειάζεται να δώσεις αμέτρητα χρήματα. Μπορείς να βοηθήσεις ένα συνάδελφο που βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση ή να μεταφέρεις τις γνώσεις σου σε κάποιον που τις έχει ανάγκη. Έτσι θα κάνεις μια καλή πράξη και που ξέρεις ίσως το ίδιο άτομο να βοηθήσει και εσένα στο μέλλον.

5# Δες τον ανταγωνισμό (και τους haters). Ναι, και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορείς να πάρεις ιδέες από το πως κινείται κάποιος άλλος στο πεδίο σου, και να τις προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα. Άκου κάποιες φορές και αυτά που λένε οι haters. Μπορούν να λειτουργήσουν ως «καύσιμο» για να πας στο next level.

6#Βγες έξω και σκέψου. Άνθρωποι όπως ο Mark Zuckerberg χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Μην μένεις όλη την ημέρα μπροστά από οθόνες ή μιλώντας στο τηλέφωνο. Οι υπαίθριοι περίπατοι μπορούν να αυξήσουν τη δημιουργικότητα και να βελτιώσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Και φυσικά σε βοηθούν να χαλαρώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =