αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι Αρχές έκλεισαν το μεγαλύτερο παράνομο κατάστημα του dark web

Οι Αρχές έκλεισαν το μεγαλύτερο παράνομο κατάστημα του dark web

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων πολλών χωρών οδήγησαν στο κλείσιμο του DarkMarket, το μεγαλύτερο (σύμφωνα με τη Europol) παράνομο κατάστημα στο dark web με περισσότερους από 500.000 χρήστες, 2400 πωλητές και 320.000 συναλλαγές αξίας $171 εκατ. σε κρυπτονομίσματα.

Η ανακοίνωση της Europol αναφέρει ότι συνεργάστηκαν οι υπηρεσίως της Αυστρίας, Δανίας, Μολδαβίας, Ουκρανίας, Ηνωμένου Βασιλειου, ΗΠΑ και Γερμανίας, προκειμένου να συλλάβουν έναν Αυστραλό πολίτη στα σύνορα Γερμανίας-Δανίας, ο οποίος φέρεται να είναι ο γενικός διαχειριστής του DarkMarket. Στη συνέχεια, εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερους από 20 servers του καταστήματος στη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Europol, το DarkMarket αποτελούσε κόμβο για αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, πώληση στοιχείων πιστωτικών καρτών, malware και ανώνυμων καρτών SIM. Με την ανάλυση των δεδομένων που θα βρουν στους servers, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους υπόλοιπους διαχειριστές, πωλητές και αγοραστές.

Το DarkMarket είναι το τέταρτο πολύ μεγάλο κατάστημα του dark web που καταφέρνουν να κλείσουν οι αρχές, μετά τα Silk Road, AlphaBay και Wall Street Market.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =