αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ανταγωνιστικοί τύποι: 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου έχει σκοπό να σε ξεπεράσει

Οι ανταγωνιστικοί τύποι: 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου έχει σκοπό να σε ξεπεράσει

Ας το παραδεχτούμε: Oι άνθρωποι είναι ανταγωνιστικοί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είτε σας αρέσει είτε όχι, θα υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σας που θα προσπαθούν συνεχώς να είναι καλύτεροι σε αυτό που κάνετε. 

Τι γίνεται αν κάποιος θέλει πραγματικά να σας ξεπεράσει σε όλα και πως μπορείς να το καταλάβεις; Ισχύει για τη δουλειά σου, τους φίλους σου, την εμφάνισή σου, ακόμα και τον τρόπο που ζεις. Σε αυτήν την περίπτωση, εδώ είναι 5 σαφή σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σε ξεπεράσει.

Σχολιάζει οτιδήποτε κάνεις

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιος κάνει πάρα πολλά σχόλια για τα πράγματα που κάνετε; Ή μήπως κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειές σας; Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως το να σας ρωτήσει πώς πάει η νέα σας δουλειά ή να σχολιάσεις το ντύσιμο που φοράτε. Αλλά μερικές φορές σχολιάζουν κάτι που έχετε κάνει, επειδή θέλουν να το κάνουν καλύτερα. Προσπαθούν να σας ξεπεράσουν. Για παράδειγμα, αν είστε ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να ταξιδεύει, αυτό το άτομο μπορεί να σχολιάσει πώς θέλει επίσης να αφιερώσει περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας.

Άπειρες ερωτήσεις

ΟΚ, το να σχολιάζεις τις πράξεις κάποιου είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, αλλά τι γίνεται αν κάποιος σου κάνει πολλές ερωτήσεις για οτιδήποτε κάνετε; Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε μια νέα δουλειά και κάποιος σας ρωτά συνεχώς για το πώς τα πάτε, αυτό είναι ΟΚ. Απλώς προσπαθεί να είναι φιλικός και να ξεκινήσει μια συζήτηση. Αλλά αν κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις ή αν συνεχίζει να κάνει τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά, μπορεί να οφείλεται στο ότι θέλει να σας ξεπεράσει. Τέτοιοι τύποι, ίσως προσπαθούν να μάθουν τι κάνετε για να κάνουν κάτι παρόμοιο – ή καλύτερα. Μπορεί να σας κάνουν συνεχώς ερωτήσεις για τη δουλειά σας, την κοινωνική σας ζωή ή ακόμα και τα βιβλία που διαβάζετε.

Επιδεικνύουν συνεχώς τα επιτεύγματά τους

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο πολύ προσπαθεί ένα άτομο να εντυπωσιάσει τους άλλους γύρω του; Και για αυτό, προσπαθεί να επιδείξει τα επιτεύγματά του. Τέτοια άτομα, προσπαθούν να δείξουν πόσα ξέρουν, πόσα έχουν επιτύχει και πόσα εμπόδια έχουν ξεπεράσει. Βλέπετε, τους αρέσει να καυχιούνται για το πόσα έχουν μάθει, πόσους ανθρώπους έχουν βοηθήσει και τα σπουδαία πράγματα που τους έχουν συμβεί. Τους αρέσει επίσης να λένε για όλα τα υπέροχα πράγματα που πρόκειται να τους συμβούν στο εγγύς μέλλον. Όπως το πώς θα βγάλουν πολλά χρήματα ή θα βρουν ακόμα καλύτερη δουλειά.

Ζητούν τις συμβουλές σου, αλλά δεν τις λαμβάνουν υπόψη

Ζητούν συνεχώς τη συμβουλή σας για τα πάντα – ακόμα και όταν δεν θέλουν να την ακούσουν. Και το αποτέλεσμα; Όταν τους δίνεις συμβουλές, βάζεις τον κόπο και την ενέργειά σου και μοιράζεσαι τις συμβουλές σου μαζί τους, αλλά εκείνοι βρίσκουν πάντα έναν λόγο να μην κάνουν αυτό που τους είπες. Απλώς κουνούν το κεφάλι τους και λένε «εντάξει». Αλλά αργότερα, βλέπεις ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ή χειρότερα: Θα σας πουν ότι η γνώμη σας είναι λάθος ή ότι κάνετε λάθος για την κατάστασή τους. Και αντί να κάνουν αυτό που προτείνατε, βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να το αποφύγουν με δικαιολογίες ή απλά λέγοντας ότι δεν θέλουν να το κάνουν.

Σε αντιγράφει

Και τέλος, το πιο προφανές σημάδι που δείχνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας ξεπεράσει, είναι ότι προσπαθεί να αντιγράψει όλα όσα κάνετε. Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος παρακολουθεί συνεχώς κάθε σας κίνηση, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι θέλει να σας ξεπεράσει. Μπορεί να ακολουθούν τα social media σας, να αντιγράφουν τις ενδυματολογικές σας επιλογές ή ακόμα και να ακολουθούν την επαγγελματική σας πορεία. Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος παρακολουθεί συνεχώς κάθε σας κίνηση και προσπαθεί να κινηθεί στον ίδιο δρόμο, είναι σημάδι ότι θέλει να φαίνεται καλύτερος από εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 14 =