αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι αναλυτές το έψαξαν: Τόσο θα σου κόστιζε ένα «Facebook χωρίς διαφημίσεις»

Οι αναλυτές το έψαξαν: Τόσο θα σου κόστιζε ένα «Facebook χωρίς διαφημίσεις»

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook εξαρχής ήταν η δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών του με τα έσοδά του να προέρχονται από διαφημίσεις. Πολλοί υποστήριξαν κατά καιρούς τη λογική του “όταν δεν πληρώνεις για ένα προϊόν, είσαι το προϊόν” και πέρα από ad blocking εφαρμογές, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει κανείς τις διαφημίσεις στο Facebook. Η πρόσφατη κατάθεση του Mark Zuckerberg ενώπιον του Κογκρέσου, αποκάλυψε πως υπάρχει η σκέψη για μια επί πληρωμή έκδοση του Facebook.

Πόσο όμως θα κόστιζε μία έκδοση του Facebook απαλλαγμένη από διαφημίσεις; Αναλυτές έκαναν τους υπολογισμούς και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως για να μη βλέπετε διαφημίσεις στη μεγαλύτερη κοινωνική πλατφόρμα του πλανήτη, θα πρέπει να πληρώνετε μηνιαία συνδρομή $11 έως $14 δολαρίων. Τα νούμερα βέβαια είναι θεωρητικά και προέκυψαν από τον υπολογισμό της “χασούρας” του Facebook από τις μειωμένες διαφημίσεις στην πλατφόρμα του.

Ωστόσο οι επιπτώσεις μίας επί πληρωμή έκδοσης του Facebook δε σταματούν εκεί. Οι αναλυτές εικάζουν πως μια τέτοια κίνηση από το Facebook, θα ενθάρρυνε και άλλα websites και υπηρεσίες να υιοθετήσουν παρόμοια μοντέλα, κάτι που θα κατέληγε σε κόστος εκατοντάδων δολαρίων το μήνα για το χρήστη, απλά για να αποφύγει τις διαφημίσεις. Επιπλέον, όπως σημειώνει το TechCrunch, θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των χρηστών του Facebook, οι οποίοι μπορεί να καταλήξουν να απεχθάνονται την εταιρία επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν ή απλά δεν μπορούν να εκλογικεύσουν την πληρωμή των υπηρεσιών του.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =