αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι αεροπορικές που θα πετάξουν για πρώτη φορά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Οι αεροπορικές που θα πετάξουν για πρώτη φορά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η ελκυστικότητα της Αθήνας σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού και την εικόνα του υγειονομικά ασφαλούς προορισμού που «έχτισε» η χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται πως λειτουργεί ως «εχέγγυο» για τους ισχυρούς παίκτες των αερομεταφορών που δεν διστάζουν να προσθέσουν 39 επιπλέον πτήσεις σε υπάρχοντα δρομολόγια και να συνδέσουν την ελληνική πρωτεύουσα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 7 επιπλέον πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου και των ΗΠΑ.

Νέοι αερομεταφορείς και καινούργια δρομολόγια

Στην ίδια κατεύθυνση, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, μάλιστα, έξι αεροπορικές εταιρείες προσγειώνονται για πρώτη φορά φέτος στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και ενισχύουν τη συνδεσιμότητα της ελληνικής πρωτεύουσας, η οποία αποκτά σταδιακά δυναμική ως προορισμός city break, με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, από τις οποίες καταγράφεται ισχυρή ζήτηση. Ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου, η jet2.com, επενδύει στις δυνατότητες της Αθήνας ως προορισμού και εντάσσει για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του την ελληνική πρωτεύουσα, με νέα δρομολόγια από το Μπέρμιγχαμ με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός ξεκινά και πτήσεις από την Αθήνα προς μία ακόμη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας, το Μάντσεστερ.

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα προσγειωθεί για πρώτη φορά φέτος και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, με πτήσεις από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και τη Λειψία, σηματοδοτώντας την προσθήκη δύο νέων δρομολογίων για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην ίδια λογική, το ντεμπούτο της στην Αθήνα θα κάνει φέτος και η ουκρανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SkyUp που έχει έδρα το Κίεβο. Η εταιρεία θα συνδέσει την ελληνική με την ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ θα προσθέσει στο πρόγραμμά της ένα ακόμη καινούργιο δρομολόγιο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό την Οδησσό.

Δρομολόγια από την Αθήνα προς το Γκάτγουικ ξεκινά η BA’s EuroFlyer, θυγατρική του βρετανικού αερομεταφορέα British Airways, ενώ και η Air Albania κάνει πρεμιέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προσθέτοντας στο πτητικό της έργο το δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα. Τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες περαιτέρω ανάδειξης της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού επενδύει και η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, με έδρα το Οσλο, Flyr. Ο αερομεταφορέας θα πετάξει για πρώτη φορά από το μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο με προορισμό την πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Με στόχο, μάλιστα, την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Αθήνας με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι αεροπορικές εταιρείες επαναφέρουν ή προσθέτουν επιπλέον δρομολόγια με αφετηρία τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ετσι, εκτός τις προαναφερθείσες καινούργιες πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ, τη Λειψία και την Οδησσό, η Aegean, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, εντάσσει για τη φετινή σεζόν στο πρόγραμμά της μία απευθείας πτήση από την Αθήνα με προορισμό το Κουβέιτ, ένα δρομολόγιο που η εταιρεία εξυπηρέτησε τελευταία φορά το 2018.

Την ισχυρή ζήτηση που καταγράφηκε το 2021 από την άλλη άκρη του Ατλαντικού επιχειρεί να αξιοποιήσει, την ίδια στιγμή, η Delta Airlines, η οποία προχωρά στην προσθήκη μιας νέας πτήσης, που θα συνδέει την Αθήνα με τη Βοστώνη. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι το έβδομο κατά σειρά που «ενώνει» την Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από την Αθήνα προς το Μπιλμπάο της Ισπανίας θα πετάξει φέτος και η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea, ενώ ένα ακόμη καινούργιο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δρομολόγιο με προορισμό τη Νις προσθέτει στο πρόγραμμά της και η Air Serbia. Δύο καινούργια δρομολόγια, από Αθήνα προς τη Λβιβ και την Οδησσό -στην οποία θα πετάει και η SkyUp-, εντάσσει, τέλος, στο πτητικό της έργο και η επίσης χαμηλού κόστους ουγγρική αεροπορική εταιρεία, Wizz Air, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των πτήσεων από και προς την Ουκρανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + four =