αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν δεύτερη φορά αυτά τα 5 λάθη

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν δεύτερη φορά αυτά τα 5 λάθη

Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από αυτά και προσπαθούν να γίνονται όλο και καλύτεροι. Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 5 λάθη τα οποία οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν δεύτερη φορά.

Λάθος Νο1: Το κυνήγι μιας στιγμιαίας ικανοποίησης

Από επενδύσεις στο χρηματιστήριο ή την αναζήτηση τεράστιων κερδών μέσω κρυπτονομισμάτων σε μια ή δύο μέρες, μέχρι το online dating, φαίνεται ότι όλα έχουν να κάνουν με την άμεση ικανοποίηση στην εποχή μας.

Αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν δει το τελικό αποτέλεσμα του κυνηγήματος της στιγμιαίας ικανοποίησης: Έλλειψη αυτοπειθαρχίας και μία στρεβλή νοοτροπία που είναι απρόθυμη να επενδύσει σε μακροπρόθεσμα έργα και στόχους.

Αν δουλεύετε μόνο για άμεσες ανταμοιβές, χάνετε τα περισσότερα από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, από τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη, μέχρι τον πλούτο και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία στην καριέρα σας. Εάν δεν επενδύετε πολλά, δεν βγάζετε πολλά. Μερικές φορές τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας αργούν να εμφανιστούν!

Λάθος Νο2: Να αποδέχονται λιγότερα από αυτά που αξίζουν

Ο διάσημος business coach και ομιλητής Tony Robbins έχει ένα πολύ δυνατό μάθημα το οποίο διδάσκει στους ανθρώπους:

«Κάθε φορά που θέλετε ειλικρινά να κάνετε μια αλλαγή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανεβάσετε τα standards σας».

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα λάθη που κάνεις μέχρι να πάρεις το μάθημα σου. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν την πατάνε περισσότερες από μία φορές, επειδή οι έξυπνοι άνθρωποι μισούν τη σπατάλη του χρόνου και της ενέργειάς τους.

Εδώ είναι το θέμα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη χρόνου και ενέργειας από το να είσαι ανοιχτός σε «οτιδήποτε» και μετά να παραπονιέσαι και να θυμώνεις όταν το «οτιδήποτε» είναι ακριβώς αυτό που παίρνεις. Ποτέ μην δέχεσαι κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις.

Λάθος Νο3: Να βγαίνουν έξω από το μπάτζετ τους

Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία… αλλά η φτώχεια σίγουρα προσθέτει πολύ άγχος σε όλα.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ δύο φορές είναι να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό τους.

Η αντιμετώπιση των χρημάτων με σεβασμό και προσοχή είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να έχουν επιλογές για το μέλλον τους και να μπορούν να φροντίζουν αυτούς που τους ενδιαφέρουν. Οι έξυπνοι άνθρωποι σέβονται τον προϋπολογισμό τους και αφήνουν στην άκρη τα χρήματα για έκτακτες ανάγκες.

Λάθος Νο4: Εμπιστεύεσαι τους άλλους πολύ εύκολα;

Το να έχεις κοντά ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευτείς και να ξέρεις ότι είναι ειλικρινείς μαί σου, είναι σημαντικό.

Αλλά το να εμπιστεύεσαι τους άλλους πολύ εύκολα είναι, ειλικρινά, μια συνταγή… καταστροφής. Ένα από τα πιο κρίσιμα λάθη που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ δύο φορές είναι να εμπιστεύονται τους άλλους πολύ εύκολα.

Δίνουν εμπιστοσύνη όπου κερδίζεται και απολαμβάνουν συνεργασίες και σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη.

Αλλά δεν ανοίγονται πολύ εύκολα ούτε αφήνουν τους ανθρώπους να μπουν στον εσωτερικό τους κύκλο χωρίς να δουν πρώτα από τι είναι πραγματικά φτιαγμένοι αυτοί οι άνθρωποι. Πολλά γοητευτικά χαμόγελα κρύβουν ένα πολύ πιο κακό εσωτερικό- και λιγότερο αξιόπιστες προθέσεις.

Λάθος Νο5: Να προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζεις για να ευχαριστείς τους άλλους. Μην προσπαθείς λοιπόν να ευχαριστήσεις τους πάντες.

Είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή, η προσπάθεια να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και τις ελπίδες των άλλων είναι ένα χαμένο παιχνίδι.

Ακόμα κι αν τα καταφέρετε, χάνετε τον σεβασμό για τον εαυτό σας και δημιουργείτε ένα επιζήμιο προηγούμενο. Το επιζήμιο προηγούμενο είναι ότι ζείτε τη ζωή σας με βάση αυτό που θέλουν και αρέσει στους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + sixteen =