αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Έλληνες στους πέντε πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη, σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Οι Έλληνες στους πέντε πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη, σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλοί, κάτι που αποτυπώνεται και σε νέα διεθνή έρευνα. Σύμφωνα με αυτή, οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι στους πέντε πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας Lensa διαπίστωσε ότι το Μεξικό είναι η χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους, καθώς συνέκρινε τις ώρες εργασίας με τα επίπεδα των μισθών. Η έρευνα βρήκε ότι οι Μεξικανοί δουλεύουν κατά μέσο όρο 40 ώρες και 48 λεπτά την εβδομάδα  ή 2.124 ώρες τον χρόνο. Και καθώς αμείβονται με 16.230 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι η μέση αμοιβή ανά ώρα είναι μόλις 7,64 δολάρια, δηλαδή τουλάχιστον 20 δολάρια χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους βρίσκεται η Χιλή. Η Σλοβακία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους και ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς και στις δύο χώρες, οι εργαζόμενοι βγάζουν περίπου 15 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο.

Στην πέμπτη θέση της έρευνας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα ή συνολικά 1.728 ώρες τον χρόνο. Με τις μέσες ετήσιες απολαβές στα 27.207 δολάρια, η μέση αμοιβή ανά ώρα υπολογίζεται στα 15,74 δολάρια. Τονίζεται ότι αυτές είναι οι μέσες απολαβές. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που δουλεύουν για πολύ λιγότερα χρήματα.

Για να φτιαχτούν τα rankings, χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία από τον ΟΟΣΑ.

Τα φωτεινά παραδείγματα: Το top5 των χωρών με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους απαρτίζουν η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Ελβετία και η Ολλανδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =