αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι Έλληνες είναι δεύτεροι στην Ευρώπη στον εθισμό στο ίντερνετ- Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι οι πιο «κολλημένοι»

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην Ευρώπη στον εθισμό στο ίντερνετ- Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι οι πιο «κολλημένοι»

Κολλημένοι… με το ίντερνετ είναι οι Έλληνες. Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (ΕΕΜΔΕΔ) σε συνεργασία με εννιά πανεπιστήμια της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Αγγλία σε εθισμό στο διαδίκτυο. Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια  νόσος η οποία άρχισε να απασχολεί τους ειδικούς και να μελετάται συστηματικά μετά το 2008.

Σύμφωνα με τη μελέτη λοιπόν, τα ποσοστά των συμπτωμάτων εθισμού κυμαίνονται στο 25% πανευρωπαϊκά, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 37.7%. Τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στην περιοχή της Θεσσαλίας, με την Λάρισα να έχει διπλασιάσει τα ποσοστά της. Ένας στους δέκα τεταρτοετείς φοιτητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ έχουν εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και αδυναμία στις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, ενώ το ποσοστό στα υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στο 7%.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις εθισμού εντοπίζονται στα αγόρια. Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς και με νευροαπεικονιστικές έρευνες, οι οποίες δείχνουν αλλαγές στη φαία ουσία του εγκεφάλου, ενώ υπάρχουν και αλλαγές στα ποσοστά μεταβολισμού της γλυκόζης στις εγκεφαλικές δομές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + twelve =