αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι Έλληνες βάζουν δόσεις για να αγοράσουν τα νέα iPhone- Το It’s Possible έχει το ρεπορτάζ

Οι Έλληνες βάζουν δόσεις για να αγοράσουν τα νέα iPhone- Το It’s Possible έχει το ρεπορτάζ

Εδώ και λίγες ημέρες τα νέα iPhone έχουν έρθει στην ελληνική αγορά. Οι επίσημες τιμές του iPhone 8 ξεκινούν από τα 859 ευρώ, του iPhone 8 Plus από τα 979 ευρώ, ενώ το iPhone X ξεκινά από τα 1.199 ευρώ. Μπορεί στην Ελλάδα ο βασικός μισθός να διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή περίπου στα 580 ευρώ μεικτά, ωστόσο οι παραγγελίες για τα νέα κινητά της Apple ήταν αρκετές χιλιάδες. Με τις αγορές να συνεχίζονται δυναμικά.

Εδώ βεβαίως, προκύπτει το ερώτημα του ποιοι είναι τελικά αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν μια τόσο ακριβή συσκευή. Θα πίστευε κάποιος, ότι όσοι αγόρασαν πρώτοι (και οι άλλοι που συνεχίσουν να αγοράζουν) τα νέα iPhone, είναι μια «ελίτ»- δηλαδή κάποιοι άνθρωποι με μεγάλους μισθούς που μπορούν να διαθέσουν τέτοια χρηματικά ποσά για ένα κινητό.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πηγές του It’s Possible, οι οποίες προέρχονται μέσα από μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, σημειώνουν ότι η πλειοψηφία όσων αγοράζεουν τα νέα iPhone (όπως και άλλα ακριβά κινητά), είναι… καθημερινοί άνθρωποι. Οι οποίοι πάνε στα καταστήματα και βάζουν δόσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν το προϊόν που θέλουν. Από την άλλη μεριά, αυτοί που πηγαίνουν στα καταστήματα και «ρίχνουν» μετρητοίς π.χ. 1.000 ευρώ, είναι ελάχιστοι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές μάλιστα, αυτοί που πηγαίνουν στην επιλογή των δόσεων για ένα ακριβό κινητό, δεν είναι μόνο οι 18αριδες ή 25αριδες καταναλωτές. Αλλά, σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για 40αριδες, οι οποίοι επιλέγουν αυτό τον «δρόμο», για να κάνουν την αγορά τους.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι αρκετοί από τους καταναλωτές, στην πραγματικότητα θα κάλυπταν τις ανάγκες τους, ακόμα κι αν αγόραζαν ένα πιο οικονομικό κινητό. Υπάρχουν, δηλαδή, πολλές περιπτώσεις, όπου ένας πελάτης φτάνει στο κατάστημα, δηλώνει ότι θέλει ένα νέο κινητό για να μπαίνει στο ίντερνετ και να τραβά καλές φωτογραφίες και τελικά επιλέγει να αγοράσει… το νέο iPhone, το οποίο είναι ομολογουμένως πολύ ακριβό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =