αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι Έλληνες αγοράζουν ρολόγια: Αύξηση τζίρου 63% για την Swatch- Ποια brands αντιπροσωπεύει στη χώρα μας

Οι Έλληνες αγοράζουν ρολόγια: Αύξηση τζίρου 63% για την Swatch- Ποια brands αντιπροσωπεύει στη χώρα μας

Καθώς επιστρέφει δυναμικά η ζήτηση στον κλάδο ρολογιών και κοσμημάτων μετά τα lockdown, η Swatch, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες ρολογιών όπως Swatch, Longines, Omega, Hamilton, Tissot, Rado, εμφανίζει ισχυρές επιδόσεις επιστρέφοντας σταδιακά στα προ πανδημίας επίπεδα πωλήσεων.

Πληροφορίες που παραθέτει το Euro2day.gr, αναφέρουν ότι η ανάπτυξη ακολουθεί διψήφιο ρυθμό σε συνέχεια του 2021 όπου ο τζίρος της ελληνικής θυγατρικής του Swatch Group ενισχύθηκε κατά 63,64%.

Ειδικότερα, η Τhe Swatch Group Greece έκλεισε την οικονομική χρήση με κύκλο εργασιών 17,08 εκατ. ευρώ από 10,5 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ επέστρεψε σε κερδοφορία, με κέρδη μετά από φόρους 137 χιλ. ευρώ το 2021 από ζημιές 3 εκατ. ευρώ το 2020. Επίσης στα τέλη του 2021 η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 0,5 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τhe Swatch Group Greece για το 2021 δείχνουν ότι κάλυψε μεγάλο μέρος των απωλειών του 2020 (ο κύκλος εργασιών το 2019 ήταν 21,6 εκατ. ευρώ), χρονιά που ο κλάδος ρολογιών και κοσμημάτων δέχθηκε μεγαλύτερο πλήγμα συγκριτικά με κάθε άλλη κατηγορία της αγοράς μόδας.

Η ελληνική θυγατρική του Swatch Group, που απασχολεί 72 άτομα προσωπικό, προσβλέπει σε θετική πορεία και το 2022 μετά το καλό αποτέλεσμα πέρυσι, που ήρθε -σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας- χάρη στην καλή φήμη των προϊόντων, την επάρκεια αποθέματος αλλά και στη συνεισφορά των εμπορικών συνεργατών της. Σημειώνεται ότι διαθέτει ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 80-90 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών franchisee ανά την επικράτεια. Η εταιρεία, εκτός από γραφεία και αποθήκη στην Αθήνα, έχει στην κυριότητά της 4 σημεία πώλησης, την boutique της Omega στη Βουκουρεστίου, τη boutique Tissot στην Πανεπιστημίου και δύο καταστήματα Swatch σε Ερμού και Μαρούσι ενώ διαθέτει κατάστημα Swatch και στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =