αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που φοβούνται την αλλαγή έχουν συνήθως αυτά τα 5 χαρακτηριστικά που τους κρατούν κολλημένους

Οι άνθρωποι που φοβούνται την αλλαγή έχουν συνήθως αυτά τα 5 χαρακτηριστικά που τους κρατούν κολλημένους

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, είναι ότι το μόνο πράγμα που είναι σταθερό στη ζωή είναι… η αλλαγή. Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι επίσης κάτι που πολλοί από εμάς φοβόμαστε.

Η αλλαγή μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φαίνεται να είναι μια πιο εύκολη για μερικούς ανθρώπους από ό,τι για άλλους; Τι κάνει ορισμένους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς στην αλλαγή;

Τώρα θα δούμε 5 χαρακτηριστικά που έχουν συχνά οι άνθρωποι που φοβούνται την αλλαγή. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1) Τελειομανία

Το πρώτο χαρακτηριστικό που μοιράζονται πολλά άτομα που φοβούνται την αλλαγή είναι η τελειομανία. Η συνεχής ανάγκη να έχουμε τα πάντα σωστά μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά μας να αγκαλιάσουμε την αλλαγή.

Είμαστε τόσο εγκλωβισμένοι στην επιδίωξη ενός τέλειου αποτελέσματος που γινόμαστε απρόθυμοι να δοκιμάσουμε νέα πράγματα ή να ρισκάρουμε. Φοβόμαστε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην πληροί τα απίστευτα υψηλά standards μας. Θυμήσου και το άρθρο:

2) Φόβος αποτυχίας

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ εκείνων που αντιστέκονται στην αλλαγή είναι ο φόβος της αποτυχίας, που συνδέεται με το παραπάνω point.

«Κι αν δεν τα καταφέρω;». «Κι αν καταλήξω να φαίνομαι ανόητος;»

Σου ακούγεται οικείο;

Ίσως έχεις κάνει αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου πολλές φορές. Αυτός ο φόβος συχνά πηγάζει από μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι πρέπει να είμαστε επιτυχημένοι σε ό,τι κάνουμε.

3) Φόβος ότι θα μας κρίνουν

Δεν είναι μόνο ο φόβος της αποτυχίας που μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την αλλαγή. Ο φόβος της κρίσης μπορεί επίσης να είναι στη ρίζα του προβλήματος.

Μας κάνει να διστάζουμε να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας επειδή ανησυχούμε για το πώς μπορεί να μας σχολιάσουν οι άλλοι.

«Τι θα σκεφτεί ο κόσμος;», «Θα με κρίνουν αν δοκιμάσω κάτι νέο ή διαφορετικό;». Αυτές οι ανησυχίες έχουν κάνει τους ανθρώπους να κολλήσουν σε δυστυχισμένους γάμους, αδιέξοδες δουλειές και… ξεπερασμένα χτενίσματα.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι σκέφτονται οι άλλοι, οπότε γιατί να το αφήσουμε να υπαγορεύει τις ενέργειές μας;

4) Υπερεξάρτηση… από τη ρουτίνα

Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μπορεί να μένουν μακριά από την αλλαγή είναι επειδή εξαρτώνται υπερβολικά από τη ρουτίνα τους.

Και πάλι, δεν είναι περίεργο. Βρίσκουμε παρηγοριά στην προβλεψιμότητα της ρουτίνας. Οι ρουτίνες παρέχουν μια αίσθηση δομής και σταθερότητας.

Αλλά για κάποιους, γίνονται ένα δίχτυ ασφαλείας που τους θωρακίζει από το άγνωστο. Και αν κάνουν την υπέρβαση και τηρούν υπερβολικά τις ρουτίνες τους, μπορεί να είναι πραγματικά αντίθετοι σε οτιδήποτε το διαταράσσει αυτό.

5) Αναβλητικότητα

Ίσως πιστεύετε ότι η αναβλητικότητα είναι απλώς μια αβλαβής συνήθεια που έχουμε όλοι. Τελικά, δεν βλάπτουμε κανέναν όταν αναβάλλουμε να κάνουμε κάτι, σωστά;

Στην πραγματικότητα βλάπτουμε τον εαυτό μας όταν αναβάλλουμε πολύ συχνά.

Σκεφτείτε το. Οταν αναβάλλετε να ενεργήσετε για κάτι και πείθετε τον εαυτό σας ότι θα το κάνετε… αργότερα, διατηρείτε το σκηνικό στάσιμο. Τα πράγματα μένουν όπως είναι, δεν προχωρούν. Δεν αλλάζουν.

Σε όλο αυτό τον χρόνο που χάνετε, οι ευκαιρίες μπορεί να περνούν από μπροστά σας. Εσύ όμως είσαι ακόμα εδώ, κάθεσαι αδρανής και αντιστέκεσαι στην αλλαγή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =