αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν σπαταλούν ποτέ χρόνο σε αυτά τα 5 πράγματα

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν σπαταλούν ποτέ χρόνο σε αυτά τα 5 πράγματα

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν είναι τέλειοι, ούτε ζουν τέλεια.

Αλλά είναι πιο πιθανό να πετύχουν επειδή όχι μόνο έχουν τη νοοτροπία του νικητή, αλλά και επειδή χρησιμοποιούν το χρόνο και την ενέργειά τους με σύνεση. Εδώ είναι 5 πράγματα για τα οποία δεν θα δείτε ποτέ ένα άτομο με αυτοπεποίθηση να σπαταλά τον χρόνο του.

1) Δεν περιμένουν την έγκριση από άλλους

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση δεν δίνει σημασία στην εξωτερική επικύρωση και απλώς κάνει αυτό που θέλει, επειδή το θέλει.

Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι δεν θα ρωτήσουν τους φίλους τους αν φαίνονται καλά με το νέο σακάκι τους ή αν αξίζει να κάνουν ένα νέο κούρεμα. Τα κάνουν απλά επειδή το θέλουν.

Είτε πρόκειται για μια καριέρα, μια επιχείρηση, μια σχέση, μια σημαντική απόφαση ζωής ή τον τρόπο που κόβουν τα μαλλιά τους, κάνουν αυτό που θέλουν. Δεν περιμένουν να τους δώσει κάποιος άλλος τα εύσημα ή να τους χαϊδέψει στην πλάτη επειδή έκαναν το «σωστό».

Και αν τα πράγματα πάνε στραβά, οι αποφάσεις τους είναι επίσης δικές τους.

2) Δεν κουτσομπολεύουν

Πολλοί από εμάς αγαπάμε να κουτσομπολεύουμε για άλλους ανθρώπους και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Θέλουμε την… απαγορευμένη γνώση. Να μάθουμε τα «μυστικά» των άλλων.

Αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ξέρουν ότι όλα αυτά είναι μεγάλο χάσιμο χρόνου. Αυτά τα «μυστικά» που μαθαίνετε έχουν παραμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να είστε «ενημερωμένοι» ούτως ή άλλως. Δεν είναι δική σας δουλειά να ξέρετε τι κάνουν όλοι.

3) Δεν κολλάνε στις επιτυχίες των ειδώλων τους

Όλοι έχουν τα είδωλά τους και οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν αποτελούν εξαίρεση. Αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν προσηλώνονται στις επιτυχίες του ειδώλου τους και στα πράγματα που τους λείπουν προσωπικά σε σύγκριση με τα είδωλά τους. Αντίθετα, απλώς τα χρησιμοποιούν ως έμπνευση, ως πυξίδα τους.

Ένας επίδοξος μουσικός με αυτοπεποίθηση μπορεί να κοιτάξει τον Frank Sinatra και να θαυμάσει τη μουσική του. Αλλά αντί να λέει ότι είναι πολύ λιγότερο διάσημος από το είδωλό του και η φωνή του δεν ακούγεται τόσο καλή σε σύγκριση με τους κορυφαίους, διαβεβαιώνει τον εαυτό του ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Και ότι ενώ η φωνή του δεν είναι τόσο καλή, ξέρει ότι είναι ιδιαίτερα καλός με την κιθάρα και θα επικεντρωθεί σε αυτό.

Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους κοιτάζοντας πάνω από τον φράχτη και ζηλεύοντας το πόσο πιο πράσινο είναι το γρασίδι στην άλλη πλευρά. Αντίθετα, θα ποτίσουν το δικό τους γκαζόν.

4) Δεν αναρωτιούνται αν είναι «οι καλύτεροι»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν ξοδεύουν χρόνο για να αναρωτιούνται αν είναι «οι καλύτεροι».

Όπως μόλις αναφέρθηκε, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πάντα κάποιος καλύτερος. Και κάποιος χειρότερος. Είναι αδύνατο να είσαι «ο καλύτερος» σε οτιδήποτε, ακόμα και σε πράγματα που έχουν δημόσιες κατατάξεις όπως το σκάκι. Ακόμα κι αν κάποιος αναγνωριστεί ως ο καλύτερος σκακιστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή, κάποιος άλλος θα εμφανιστεί και θα τον νικήσει στο μέλλον.

Τα επιτεύγματα εξακολουθούν να έχουν σημασία, φυσικά. Ποιος δεν νιώθει περήφανος αν μαγειρέψει κάτι νόστιμο; Αλλά, για τους τύπους μ αυτοπεποίθηση, δεν είναι ολόκληρη η ζωή τους. Η αλήθεια είναι ότι το να ανησυχείς πάρα πολύ για το ότι σε θεωρούν «τον καλύτερο» σε οτιδήποτε, είναι σημάδι ανασφάλειας.

5) Δεν επιμένουν σε κάτι που δεν λειτουργεί

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση σέβεται τον εαυτό του αρκετά ώστε να μην χάσει άλλον έναν μήνα ή χρόνο ή δεκαετία μένοντας κολλημένος σε ένα μέρος ή μια σχέση ή δουλειά για την οποία δεν είναι ευχαριστημένος.

Είναι σαφές ότι απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει- και υπάρχουν συγκεκριμένες πολλές ώρες την ημέρα. Το ξέρετε, το ξέρουν και όλοι το ξέρουν.

Γιατί λοιπόν θα σπαταλήσουν τον πολύτιμο χρόνο τους κυνηγώντας κάτι που απλά δεν θα δουλέψει; Μερικές φορές η παραίτηση τους οδηγεί σε πισωγυρίσματα, αλλά όπως είναι σίγουροι ότι μπορούν να σπρώξουν τον εαυτό τους προς τα εμπρός, είναι επίσης σίγουροι ότι μπορούν να σηκωθούν ξανά στα πόδια τους. Ο,τι κι αν γίνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =