αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ξεπουλά» τα αποθέματά της η Marks & Spencer στην Ελλάδα

«Ξεπουλά» τα αποθέματά της η Marks & Spencer στην Ελλάδα

Σε ξεστοκάρισμα και πώληση κάτω του κόστους των αποθεμάτων που έμειναν αδιάθετα λόγω των lockdowns προχωρά η Marks & Spencer Μαρινόπουλος Ελλάδος. Η εταιρεία, τα ταμειακά διαθέσιμα της οποίας στις 31/3/2020 ανήλθαν στα 6,613 εκατ. ευρώ από 2,719 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε πρόβλεψη απομείωσης τους ύψους 1,320 ευρώ. Τα συγκεκριμένα αποθέματα έχουν επανέλθει προς πώληση αυτή την περίοδο με την εταιρεία να σημειώνει στις οικονομικές της καταστάσεις πως εμπόρευμα της θα πωληθεί κάτω του κόστους κατά τη διάρκεια των φετινών θερινών εκπτώσεων.

Η Marks & Spencer Μαρινόπουλος Ελλάδος, που ελέγχεται από τον όμιλο Marks & Spencer PLC ο οποίος κατέχει το 80% των μετοχών της μέσω της Marks and Spencer B.V. και το υπόλοιπο 20% κατέχει η Marinopoulos Holding Sarl, εμφάνισε στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2020 -δηλαδή στην έναρξη της πανδημίας- τζίρο 54,8 εκατ. ευρώ έναντι 55,8 εκατ. ευρώ. 

Ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε από την πανδημία και το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων της πλην ενός καταστήματος τροφίμων κατά το δεύτερο μισό του Μαρτίου του 2020. Εξαιρουμένου του μηνός Μαρτίου o τζίρος της ανήλθε στα 53,9 εκ. ευρώ έναντι 52,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,1%. 

Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 28,5 εκατ. ευρώ από 30,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 6,10%, που οφείλεται στην πτώση του κύκλου εργασιών και στην αυξημένη πρόβλεψη απομείωσης αποθεμάτων. Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 6,8 εκατ. ευρώ έναντι 8,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) στα 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 10,5 εκατ. ευρώ. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 6 =