αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά το TECS Capital Fund- Σε ποιες startups θα δίνει χρηματοδοτήσεις ως 450.000 ευρώ

Ξεκινά το TECS Capital Fund- Σε ποιες startups θα δίνει χρηματοδοτήσεις ως 450.000 ευρώ

Η Venture Stories Partners ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του TECS Capital Fund. Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ) που έχει ως περιοχή αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζοντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων λογισμικού και υλισμικού. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τεχνολογίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Τεχνολογίες Υλικών, Νανοτεχνολογίες κ.α.

Οι συμμετοχές στο TECS Capital Fund προέρχονται από επιχειρήσεις με σημαντική παρουσία στην περιοχή σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας. Ακόμη, συμμετέχουν επιχειρηματίες με διεθνή δραστηριότητα και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων. Με την επένδυσή τους αποδεικνύουν πως η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ακόμη και σε μία εποχή υψηλής αβεβαιότητας λόγω πανδημίας. Πυλώνας του επενδυτικού σχήματος και μοναδικός θεσμικός επενδυτής είναι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ).

Η επενδυτική στρατηγική του TECS Capital Fund, πέραν της γεωγραφικής και τεχνολογικής εστίασης, θέτει στο επίκεντρο επενδύσεις pre-seed και seed επιπέδου. Οι pre-seed επενδύσεις κυμαίνονται μεταξύ 100 και 200 χιλιάδων ευρώ, ενώ οι seed φτάνουν μέχρι και τις 450 χιλιάδες ευρώ. Για την υλοποίησή τους χρησιμοποιούνται εργαλεία equity ή quasi-equity. Παράλληλα, το TECS Capital Fund δίνει έμφαση στην πραγματοποίηση συνεπενδύσεων με άλλους επενδυτικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο τη δημιουργία συμπράξεων που θα αξιοποιούν δύο στοιχεία: τη γεωγραφική εγγύτητα επενδυτή και startup ως βασικό στοιχείο στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και την πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα και αγορές για την εξασφάλιση υψηλού βαθμού εξωστρέφειας.

Οι pre-seed τοποθετήσεις πραγματοποιούνται σε εταιρείες που, έχοντας αξιολογήσει την επιχειρηματική ευκαιρία και αναπτύξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, είναι σε διαδικασία επιβεβαίωσης στην αγορά-στόχο. Οι seed επενδύσεις πραγματοποιούνται είτε ως follow-on για την περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη και επίτευξη επαναληψιμότητας στο επιχειρηματικό μοντέλο, είτε απευθείας σε εταιρείες που επιδιώκουν τους συγκεκριμένους στόχους έχοντας ήδη επιτύχει στο αρχικό επίπεδο.

Το TECS Capital Fund επιδιώκει στενή συνεργασία με τις startups που λαμβάνουν επένδυση με σκοπό τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας. Η Oμάδα Διαχείρισης προσφέρει τεχνογνωσία, εμπειρία και δικτύωση στις startups σε ένα μοντέλο συνεργασίας με έμφαση στη σφαιρική ανάπτυξη, επιχειρηματική και τεχνολογική.

Ο εταίρος του TECS Capital Fund Σωτήρης Σιάγας είναι υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία. Οι εταίροι Αντώνης Ηλίας με αρμοδιότητες Portfolio Strategy και Θεόφιλος Μυλωνάς με αρμοδιότητες Technology Management συμπληρώνουν την Ομάδα Διαχείρισης. Το Fund ενισχύεται από ένα δίκτυο Venture Partners με παρουσία σε Ευρώπη και Αμερική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − ten =