αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά το Global Shapers Thessaloniki Hub

Ξεκινά το Global Shapers Thessaloniki Hub

«Πρεμιέρα» κάνει το Global Shapers Thessaloniki Hub. Οι Global Shapers, που αποτελούν μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum), είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο νέων κάτω των 30 ετών που εργάζονται από κοινού για την αντιμετώπιση τοπικών και παγκόσμιων προκλήσεων μέσα από το διάλογο, τη δράση, την αλλαγή.Σε κάθε πόλη οι ομάδες των Shapers αυτό-οργανώνονται και δημιουργούν δράσεις(projects)για τις ανάγκες της δικής τους κοινότητας. Το εύρος των δράσεων αυτών είναι αρκετά μεγάλο –από την αντιμετώπιση καταστροφών, στην αντιμετώπιση της φτώχειας, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία συμπεριληπτικών κοινοτήτων.

Το Hub της Θεσσαλονίκης είναι μέλος αυτής της Παγκόσμιας Κοινότητας. Απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών και φιλοδοξεί να καταστεί καταλύτης κοινωνικής καινοτομίας που να λειτουργεί ως δημιουργικό εφαλτήριο για νέους ηγέτες ώστε να συνεργαστούν και συν-δημιουργήσουν το μέλλον της πόλης μας, επιφέροντας διαχρονικές αλλαγές. Μέσα από έρευνα, δράσεις και συνεργασίες, το Hub της Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση υφιστάμενων και αναμενόμενων προκλήσεων,να αξιοποιήσει υπάρχουσες ευκαιρίες και να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη δημιουργία νέων, και να ετοιμάσει τον δρόμο για τη νέα γενιά των φορέων αλλαγής (changemakers).

«Στην πρώτη φάση λειτουργίας του Hub θα επικεντρωθούμε σε θέματα που αφορούν στην εργασία, στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της καριέρας των νέων της Θεσσαλονίκης. Φιλοδοξούμε να συνδράμουμε ώστε η Θεσσαλονίκη να εξελιχθεί σε πόλη επιλογής για νέους επαγγελματίες,όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία» σημειώνουν οι Υπεύθυνοι του hub.

Και συμπληρώνουν: «Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του Hub της Θεσσαλονίκης. Λόγω των συνθηκών, επιλέξαμε να γίνει η εκδήλωση αυτή διαδικτυακά (μέσω Zoom). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσουμε τους Global Shapers, το όραμα του τοπικού Hub, την πορεία του Hub έως τώρα, τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήσαμε ώστε να εντοπίσουμε τις προκλήσεις της πόλης, και τα επόμενα βήματα που αφορούν στην υλοποίηση του πρώτου μας project. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό, και θα προσκληθούν εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ, φορέων και οργανισμών».

Εγγραφές εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =