αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία

Κυρίως από την Ευρώπη προέρχεται το έντονο ενδιαφέρον των ξένων “μνηστήρων” για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Σερβία, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το διοικητικό της συμβούλιο άναψε χθες το πράσινο φως στη διαδικασία και έτσι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλει, προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία, ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρώσσιου, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της βιομηχανίας, Παντελή Μάνη.

Θέση της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί ότι η πώληση των εργοστασίων της στη Σερβία θα δώσει «ανάσα» στην ΕΒΖ από τις δανειακές της υποχρεώσεις κι έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η βιομηχανία να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της, τόσο απέναντι στους συνεργάτες της, όσο και στους παραγωγούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − twelve =