αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου. Θα κατασκευαστεί και ξενοδοχείο

Ξεκινά η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου. Θα κατασκευαστεί και ξενοδοχείο

Ξεκινά σύντομα η μεταμόρφωση της Μαρίνας Αλίμου με σχέδια για νέο ξενοδοχείο.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, κος Κονδύλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξής του, τα έργα στη Μαρίνα Αλίμου αναμένεται να ξεκινήσουν από τη REDS στο δεύτερο μισό του 2023 και να διαρκέσουν 2 έτη με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παραθέτει το bizness.gr, θα υπάρξει ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, φύτευση και αύξηση του πρασίνου, βελτιώνοντας έτσι το μικροκλίμα της πόλης, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, πάρκινγκ 850 θέσεων με αυξητική προοπτική, δόμηση κάθετη στην Ποσειδώνος, κατεβάσματα με φυτεύσεις που θα «ενώνουν» την πόλη με τη μαρίνα, ενώ δεν θα επηρεαστεί η χρήση του κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει ενταγμένο στην περιοχή.

Όσον αφορά το ξενοδοχείο, θα είναι μικρό σε μέγεθος με δυναμικότητα 60 με 100 δωματίων, όπως είχε αναφέρει η διοίκηση της REDS (στην οποία έχει παραχωρηθεί προς αξιοποίηση η μαρίνα).

Ακόμη, η νέα μαρίνα θα αποκτήσει και πολιτιστικό αποτύπωμα καθώς εκεί θα στεγαστεί η πλούσια σε έργα του 20ου αιώνα Δημοτική Πινακοθήκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =