αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησε το DUTH Idea Accelerator του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης- Πως να κάνεις αίτηση και να αναπτύξεις την ιδέα σου

Ξεκίνησε το DUTH Idea Accelerator του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης- Πως να κάνεις αίτηση και να αναπτύξεις την ιδέα σου

Το πρώτο πρόγραμμα καινοτομίας DUTH Idea Accelerator του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη διοργάνωση τεσσάρων ημερίδων – Info Days – στις τέσσερις πόλεις έδρες του Ιδρύματος.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πάνω από 1000 συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας την ακαδημαϊκή, ερευνητική και φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου, αλλά και εκπρόσωποι της αγοράς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το σκοπό και τη διαδικασία του προγράμματος και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές προκλήσεις στις θεματικές ενότητες που απευθύνεται το πρόγραμμα.

Το DUTH Idea Accelerator είναι ένα δίμηνο πρόγραμμα καινοτομίας και απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες κάθε βαθμίδας με στόχο να εμπνευστούν, να παράξουν νέες καινοτόμες ιδέες αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα το κόσμο της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και 1-to-1 mentoring. Διοργανώνεται από το νέο Κόμβο Καινοτομίας του ΔΠΘ με Innovation Enabler τη Mantis Beyond Innovation, υπεύθυνη για το συντονισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση των δράσεων.

Οι συμμετέχοντες στο DUTH Idea Accelerator καλούνται να αναπτύξουν και να υποβάλλουν καινοτόμες ιδέες στις ενότητες: Περιβάλλον και Ενέργεια (GreenTech), Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT), Ιατρική και Βιολογία (Health & BioTech), Εκπαίδευση (EduTech), Αθλητισμό (Sportech), Νομική και Δίκαιο (RegTech)

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση (Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Στην ομάδα έργου συμμετέχουν τα μέλη ακαδημαϊκής κοινότητας: Αραμπατζής Γαρύφαλλος, Γκόγκας Περικλής, Γρηγορίου Μαρία, Κουρκουτάς Ιωάννης, Παπαδημητρίου Θεόφιλος, Τσίτσκαρη Ευστρατία, Φαρμάκης Φίλιππος, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Μιχαλοπούλου Μαρία και εξωτερικούς συνεργάτες τον κ. Καραδιαμαντή Διαμαντή και την κα Μπερμπέρογλου Αναστασία.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αυτή τη συναρπαστική ευκαιρία, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα και να υποβάλετε την αίτησή σας.

Δήλωση Συμμετοχών έως 27/3/2023

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://bit.ly/3JjxkPl

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =