αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησες το δικό σου business project; Εδώ είναι τα 12 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Ξεκίνησες το δικό σου business project; Εδώ είναι τα 12 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Υπάρχει μια φράση που λέει ότι είναι χρήσιμο να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Υπάρχει όμως και μια άλλη, που λέει ότι είναι καλύτερο να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων. Αν παρατηρείς τι λάθη κάνουν οι άλλοι και παίρνεις τα χρήσιμα μαθήματα, είναι πιθανό να αποφύγεις τις παγίδες. Χωρίς να πληρώσεις το κόστος.

Η επιχειρηματικότητα είναι ένας κόσμος με αρκετά λάθη, πειραματισμούς, και χρήσιμα μαθήματα. Το αμερικανικό site Quora έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 12 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες. Και είναι ικανά να καταστρέψουν ένα project. Δες τα προσεκτικά ένα προς ένα. Για να ξέρεις τι πρέπει να αποφύγεις.

1# Δεν μιλούν στους χρήστες τους. Μόνο μέσα από το feedback θα βελτιώσεις το project σου. Και μην περιμένεις να φτιάξεις κάτι τέλειο από την αρχή. Άρα μίλα με τους χρήστες σου για να δεις τι πάει καλά και τι όχι.

2# Δεν προσπαθούν αρκετά. Η επιχειρηματικότητα δεν είναι εύκολη. Κάποιοι περιμένουν ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι… μέσα σε μια νύχτα. Αν δεν προσπαθήσεις αρκετά δεν θα καταφέρεις τίποτα.

3# Προσλαμβάνουν λάθος ανθρώπους. Αν φτιάξεις λάθος ομάδα, μάλλον όλα θα πάνε λάθος στην συνέχεια.

4# Προσλαμβάνουν υπερβολικά νωρίς. Μην πάρεις ανθρώπους στην εταιρία σου, αν δεν ξέρεις τι θα τους κάνεις.

5# Προσλαμβάνουν υπερβολικά αργά. Κάνε προσλήψεις όταν έχεις δουλειά για ένα έξτρα άτομο.

6# Λένε ψέμματα στον εαυτό τους. Με απλά λόγια, δες τα δεδομένα και μην τα αγνοείς.

7# Δεν είναι προετοιμασμένοι για τα δύσκολα. Θα υπάρξουν πάνω και κάτω στην επιχειρηματική σου διαδρομή.

8# Σπαταλούν χρόνο μέσα στην startup ζωή. Στην εποχή μας υπάρχουν αμέτρητα events, workshops, διαγωνισμοί, γεύματα για ιδρυτές. Μην σπαταλάς πολύ χρόνο εκεί.

9# Δεν παρουσιάζουν κάτι νέο στην διαδρομή. Μην μένεις στάσιμος. Φρόντισε να βάζεις νέες λειτουργίες και υπηρεσίες στο project σου, όσο προχωράς.

10# Επικεντρώνονται στους ανταγωνιστές. Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι ακριβώς ίδιο με τους άλλους, κάνε το. Αν όμως θέλεις να φτιάξεις κάτι πραγματικά διαφορετικό, εστίασε στο δικό σου project και κάνε τις τολμηρές κινήσεις σου.

11# Πιο αργές διαδικασίες στην διαδρομή. Όταν ξεκινά μια startup έχει ένα καλό. Μπορούν να λαμβάνονται γρήγορες αποφάσεις. Πρόσεχε να μην χάσεις αυτή την εταιρική κουλτούρα.

12# Πολύ επικεντρωμένοι στην χρηματοδότηση. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Η πρώτη σκέψη πολλών ιδρυτών είναι να βρουν χρηματοδότη. Τα χρήματα παίζουν ρόλο, αλλά υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να εστιάσεις πρώτα. Φτιάξε ένα καλό προϊόν που θα έχει αξία. Και βρες τους σωστούς ανθρώπους που θα μπουν στην ομάδα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 1 =